Angry Birds Dan SEO

Siapa disini tak tahu lagi kewujudan games puzzle ini. Ia pada mulanya dikeluarkan untuk Apple iOSdan kemudian mendapat sambutan sehinggakan games ini berada di konsol-konsol mahupun Handphone yang canggih masa kini. Bagi yang belum mengentahui kehebatan dan keluarbiasaan games ini boleh donwload untuk PC,Laptop,iPhone,Android,PSP,PS3,Maemo dan Symbian.

Tapi pernah tak kita tahu yang Angry Bird boleh membantu kita dalam SEO Google? Mari kita lihat 10 perkara yang Angry Bird boleh membantu kita dalam Search Engine Optimization.

  1. Kita perlukan jalan untuk membunuh semua babi-babi menggunakan strategi yang hebat dan kreatif. Jadi banyak WEBMASTER yang mahukan jalan penyelesaian bagi setiap stage.
  2. Apabila kriteria tepat yang berada dalam laman, UNIQUE CONTRIBUTIONS dalam blog maka trafic akan meningkat.
  3. Tapi tak semestinya dengan membuat Angry Bird sebagai tajuk boleh mempercepatkan kenaikkan trafic kerana kita bukanlah orang pertama yang tahu tentang fenomena ini dalam dunia. Lumrah alam, bukan kita akan berjaya setiap masa.
  4. Setiap stage dalam games Angry Bird memerlukan teknik-teknik yang berbeza dan kepakaran dari individu lain. Jadi kerjasama dari pihak lain boleh membantu mendominasi kesemua stage. Ini membolehkan laman anda menjadi pilihan utama SEO.
  5. Jika mahukan perubahan besar dalam memajukan blog, pemikiran holistik ataupun menekankan pentingnya keseluruhan bahagian dan menyedari beberapa faktor untuk dipertimbangkan. Jangan hanya menulis tanpa mengetahu tindak balas ekosistem web dan bagaimana penulisan itu boleh menembusi top search google.
  6.  

  1. Lebih banyak penambahbaikan membantu lagi dalam memecahkan search traffic. Tetapi ia agak jarang berlaku kerana Google mempunyai keselamatan  dimana menjaga laman-laman ini dari terus memecahkan search traffic. Penambahbaikan perlu dijalankan dengan berterusan.
  2. Jika anda hebat dalam satu perkara tidak semestinya semua perkara anda akan menjadi cendekiawan. Menjadi perangkap semula jadi dimana WEBMASTER memerlukan pelbagai kemahiran. Kadang-kadang kita perlu membuat anjakan paradigma, penukaran optimum dan penilaian dalam mencapai kejayaan.
  3. Jangan mengulangi teknik yang sama. Ini bermakna jangan mengulangi atau melakukan perkara yang sama dengan orang lain. Google sentiasa bergerak dan mencapai laman-laman yang unik dan terus mengulangi pergerakan ini dan jika anda masih mengulangi benda yang sama nescaya anda sudah jauh di belakang.
  4. Kadang-kadang anda memerlukan lebih dari satu burung untuk berjaya. Kejayaan boleh diperolehi dengan membuat perubahan pada laman anda, dengan meneroka corong-corong baru  yang boleh mengekalkan kehebatan laman anda. Bukan sahaja Google yang anda perlu tekankan tetapi seorang WEBMASTER yang hebat akan mencari kelebihan dari sudut lain juga.
  5. Semestinya ada cara lain untuk menang! SEO memang membantu, tetapi anda boleh menghubungkan link anda ke laman-laman lain. Bahkan ada lebih dari satu struktur dalam membina laman dalam penggunaan HTML,CSS,PHP dan lain-lain. Tetapi pada akhirnya mengecapi kejayaan yang sama.

Ditulis oleh areripe untuk blog Kodet , sekiranya terdapat copypaste , saya akan mengampil tindakan (penat menulis) . Saya telah memasang widget copyscape dan saya boleh mengetahui blog yang copy paste artikel dari blog saya .

Angry Birds dan SEO , Angry Bird SEO , Angry Bird SEO post , SEO Angry Birds , Angry Bird Malaysia , Angry Birds Malaysia , Angry Birds game malaysia , Fungsi Angry Bird , Download Angry Bird , Free Download Angry Bird


7 Responses

  1. SyafzMagz.com says:

    aku tak faham sebenarnya bro.
    apa kaitan angry bird dengan seo google?

    SyafzMagz.com

  2. Dawa says:

    ooo dari segi falsafah rupanya. igtkan kalau main game angry bird, bley tingkatkan SEO. hehe. tp mmg betul. setuju dgn smo point yg diutarakan.

  3. Adam Roslan says:

    Seo! Seo! Seo!

    Nice sharing Bro.

  4. restu resort says:

    mmg best..

  5. areripe says:

    SyafzMagz.com : benda yang kita boleh pelajari daripada bermain angry bird diolah masuk kedalam cara menaikkan SEO dekat blog. hehe

  6. Ellen says:

    selalu jer dengar orang sibuk pasal angry bird ni…best ker..akak ellen nak cuba ler..hehe

  7. muhammad iqbal hakimi bin tahir says:

    analogi game kepada website =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *