Apa yang merisaukan aku bila berblog

Mungkin sesetengah orang ingat berblog ni untuk mengisi masa lapang dan keluarkan apa yang berada di dalam minda kita . Bagi seorang blogger tegar macam aku , kalau tak ada masa lapang pun aku jadikan lapang jugak dengan menyempitkan masa untuk aktiviti lain .

Kadang – kadang rasa tak sedap hati jugak bila blog trafik tak tinggi . Terasa persaingan dengan blogger lain . Kalau tak update blog nanti , berapa ja nak dapat trafik . Kalau tak cukup 1k memang aku risau gila . Takut nanti rekod trafik aku tercalar , maka tak dapat nak tunjukkan testimoni untuk orang yang nak beriklan di blog ni .

Kalau sehari tak dapat check dashboard blog , memang rasa tak sedap duduk . Nasib baik masih ada broadband walaupun tinggal berapa ja lagi bandwith yang tinggal .

Untuk blogger yang pernah main SEO , mesti korang risau kan kalau ranking dekat google kena potong . Aku pun rasa camtu gak . Bila aku post sehari lebih awal dipotong senang – senang oleh blogger yang post dia langsung tak berkualiti untuk orang ramai .

Lebih bertambah jeles apabila kawan – kawan bagitahu earning blog yang boleh beratus – ratus sehari . Nak dibandingkan dengan aku yang sekarang ni blogging tapi income tak masuk .


11 Responses

  1. bean moreno says:

    cool bro traffik juta-juta tak semestinya advertiser suka

  2. eQuRlz says:

    ni mmg dasar blogger tegar nieh.. hehehehe..

    xpe la.. nnt ade la rezeki tu.. dlm blogging pn ada turun naik jugak.. 🙂

    all the best 🙂

  3. titan says:

    hoho..usaha aje sampai capai target. Nak lebih, kena usaha lebih la..

  4. niq says:

    xpe bro..slow2..hehhehehe..nanti ada lah tu…

  5. Arya Putra says:

    takpa..slow2 naik..blog ko best..ok..

  1. June 21, 2011

    Apa yang merisaukan aku bila berblog – Kodet Guide…

    Apa yang merisaukan aku bila berblog , nak tahu kenapa aku risau ?…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *