Bagaimana cara aku mengetahui anonymous ? Senang saja

Apa kabar , sihat ? Kena serang Anonymous ? No hal , senang je nak handel . Setiap blog mestilah pernah kena serang anonymous . Takkan dah tak tahan anonymous kot ? Normal lah tu . Adat kot . Tapi jangan jadi penakut untuk terima kebenaran tentang pandangan orang tentang blog kita .

Kalau kita tak buat silap , takkan anonymous datang serang kan ? Jadi anonymous sebenarnya boleh didetect sebenarnya . Tapi mungkin ada yang tak tahu caranya . Dengan menggunakan widget pelawat Gengblogger .

Cuba tengok di belah kanan(sekarang dah buang) , ada tercatat pelawat blog aku dari semasa ke semasa . Yeah , dari situ kita detect . Kebanyakkan anonymous ada akaun gengblogger . Diorang ni rajin ping kot . Tapi susah la kalau anon tu bukan blogger , tak boleh nak detect .

Yeah ! Anda sudah terkena bila anda lawat blog saya . Kalau anda log out gengblogger pun , gengblogger menyimpan ip anda . Jadi kalau dah daftar gengblogger , susah untuk jadi anon kot . Tapi kalau blog yang tak pasang widget ni , takleh la nak detect dan peluang untuk anon mestilah 100% nak serang tanpa didetect .

Dapatkan widget pelawat gengblogger di sini .


24 Responses

  1. kay shafiQ says:

    hahaha. macam susah gak ni nak detect tp nak kisah pa ngan anon,

  2. Jejaka Terhangat says:

    best gak widget gengblogger tu. aku pon ingat nak pasang kat blog. tp takut memberatkan plak.

  3. !! Kodet !! says:

    @Jejaka Terhangat : ala , berat sikit je pun

  4. Mas Ahmad Safwan says:

    .aku tahu cara nie , sebab tu aku buat entry macamtu untuk detect anon

  5. restu resort says:

    tp kami punya xfunction..
    naper ek..

  6. Jo Qusary says:

    best entry… aku pun nak cuba detect gak pakai widget gb…baru je kena dgn anon nie…

  7. Chempaka Sari says:

    tak pernah terpikir pulak nak jadi anon. Even nak komen kat blogger terkenal pun SOLIHINZUBIR saya tak bersetuju dengan pendapat dia.

    saya komen je macam biasa. kenapa nk menyembunyikan diri? pelik betul…SOLIHINZUBIR nak marah marah lah..

    XOXO, Chempaka Sari.

  8. Anonymous says:

    cuba teka siapa saya? heheh..

  9. Solihin Zubir says:

    cuba teka sapa anon td? upsss.. kantoiii.. haha..

  10. Chempaka Sari says:

    tapi bile pk balik macam tak berkesan je. mcmne nak tau orang tu komen ke tak mungkin melawat je.

  11. Wahida says:

    Thanks for this brilliant info ye dik! 😀

  12. akmalhilmi says:

    simple step
    hahaha

  13. UpProfits says:

    Alamak! sekali bro Kodet dh detect aku masuk sini..hahaha..melawat blog kodet..hehe

  14. Anonymous says:

    aku dtg kul 8.26pm. sapekah aku ? hahaha.. – xde motif.

  15. Mr.Kerro says:

    haha adess widget tu mngantikan stalker muahahahaa

  16. OrAng_PeRLiS_mEnULiS says:

    anon xpe.. janji komen benda yang baik sudah : Pernah dengar SCREENGRAB! Cubalah! Lebih mudah dari PHOTOSCAPE

  17. !! Kodet !! says:

    Apesal anonymous duk tanya sapa dia , payah la nk teka kalau orang masuk tak berhenti …

  18. nohoho =) says:

    owh…baru tau gengblogger ade simpan ip…alah…bukan nye tak boleh gune ip lain

  19. Anonymoussssss says:

    aku dah reg kat gb, cuba detect aku sapa. awwwww

  20. iqbalhakimi says:

    haha..betul jgk tu kan..tp aku xpasang lak widget tu.. =P

  21. belalang says:

    dulu ade jugak guna benda alah tu…
    tp bnyk lagi blogger yg x join gb rasanya…

  22. Anonymous 🙂
    SERANGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG

  23. Kodet says:

    Ni mmg pyh , da la sekuriti blog tak berapa kuat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *