Blog SEO penipu

Kadang – kadang bila korang search kat Google untuk cari movie atau apa – apa informasi lain , ada sesetengah blog yang menipu ? Contoh aku bagi bila aku nak search KL Gangster , tapi bila aku bukak boleh tu tak boleh pun nak download KL Gangster . Dia tulis “belum diupload” . Shit ! Dia pun ambik link download dari orang lain tapi buat macam dia upload .

Kalau link download tak ada lagi , tolonglah jangan menipu pengguna dengan post awal – awal . Walaupun korang leh kata yang tu adalah seni SEO , tapi benda ni membuang masa orang yang search . Seo ada seni ke ? SEO kan cuma letak keyword , adakah benda tu seni ? Entah la , aku tak kisah sangat .

Kepada blog SEO yang buat macam ni , tolong berhenti menyusahkan orang yang search di google atau yahoo . Nanti kalau kena dengan Anonymous takut baru padan muka . Kalau korang jumpa blog yang macam ni , korang komen je pakai anonymous kutuk puas – puas . Orang macam ni kena sound baru sedar sikit yang cara dia bermain seo adalah salah sama sekali .
Mood : Meluat dengan blog penipu .. hehe


12 Responses

  1. Esempoi says:

    setuju… informasi yang tak sampai

  2. datin tyka says:

    samalah .. selalu kene.. sob sob

  3. Izwan says:

    black hat SEO…kalau nak cari info kena memg sakit haaatiiii…

  4. betol2 .. hampeh jer .. sekeh kang haha

  5. titan says:

    blogger macam ni ramai..haha..

  6. sayacomel says:

    wahh..ada main tipu-tipu kaa..

  7. oldtrafford says:

    aku pun pernah terkena..haha

  8. Arya Putra says:

    hakikatnya ramai betul yang gunakan teknik Black Hat SEO ni..
    kalu ko meluat, aku lagi meluat..buat macam dorang tu pakar sangat..yeah..maybe seni..tapi kena guna secara gentleman la..
    post paling awal untuk diindeks awal2..cam haram..
    bila nak komen dari pilihan Anonymous memang tak boleh..
    bikin panas..

  9. zulkbo says:

    salam..
    adehh..memang tak patut
    betul kan..?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *