Blog yang kata nak berkawan tapi letak iklan Nuffnang | Hipokrit betul

Aik ! Bila orang tanya kenapa buat blog . Saja nak menulis apa yang ada dalam otak dan dapat ramai kawan lagi . Bagi blogger yang dah lama boleh la kita percaya sebab masa dulu tak ramai orang jadi kaya sebab buat blog . Tapi zaman sekarang ni memang susah nak percaya kalau letak iklan alasan nak cari kawan .

Kadang – kadang ada blogger aku tanya dia , dah berapa duit yang dapat melalui blog ? Pastu dia jawab tak kisah pun dapat sikit ke banyak . LoL , macam hipokrit je . Kalau tak kisah kenapa letak iklan kat blog?  Tapi blogwalking punya kuat nak bagi trafik masuk sebab buffered earning tengah jalan .
Tolonglah cakap ikhlas bila sembang pasal blog . Bila tak cakap ikhlas nanti diri sendiri terkena . Kalau tak percaya tengok gambar bawah ni . Sekali tersilap tulis boleh masuk penjara .
gambar dari Justkhai
let someone become famous, then admit to the world tht u have relationship with that guy—> famous blogger!
By : Arcx13

31 Responses

  1. Askrie Hishamuddin says:

    betul tu πŸ™‚ emmm..
    terkena tempias sikit lah. hahhaa

  2. conbellydiobeterisme says:

    like this kodet ,ramai cakap nak buat blog sebab hobi,tapi ,last2 tergila2 kan traffic demi nuff yg ciput ,entry jadi tiada soul

  3. arep_lockermonth says:

    betul tuh!!
    papae pon singgah blog arep!hhoho:Pkalau tnye arep! arep buat blog nih for pasif income!! even x ramai orang yg bc blog arep! i will try my best untuk buat entry menarik untuk pembaca datng singgah blog!n then blog ni untuk tambah kawan jugk! for me!! 2 in one!!

    arepnakbebel: gadgets!
    arepnakbebel: is it wrong if i??

  4. ||aLeaSaRa|| says:

    kite kan mmg tak pernah kisah tgg iklan ni.ltk nuff pun sbb my bff yg ada blog..suruh.kdg3 rasa lemas gak gi blog yg penuh ngan iklan.rasanya cukup2lah mata ni sesak ngan iklan di tv.klik blog sebab nk baca n3 bukan iklan huhu.nak buat duit tu blh tapi eloklah kat blogshop je.

  5. She's retarded says:

    i like your entry!
    blog saya memang letak nuffnang tetapi belum lagi berblogging secara serius macam update entri hari2 or doing a bw. budak sekolah ma, mana boleh on9 sepanjang masa
    kekeke

  6. Aida Lela says:

    saya blogging sebab hobi! sile percaya. hehehhe.

    Letak nuff dah bertahun dah, tp tahun ni baru rajin log in [jarang log in sampai password pun lupe] huhuhu.

  7. ARCβ„’ says:

    yeah so true bro. quote last sekali tu uhuhuhuhu

    tp ko tertinggal 1 path lagi. let someone become famous, then admit to the world tht u have relationship with that guy—> famous blogger!

  8. Shahrulsite says:

    biasa la tu…menyelam sambil telan air

  9. Kodet says:

    Askrie Hishamuddin : Haha , normal janji mengaku nak duit dari blog bukan berlakon

  10. arep_lockermonth says:

    betul tuh kodet!! ape hal nk hipo hipo!!betul x?

  11. Kujie says:

    he he he..pernah juga tulis tentang 'orang tak kisah' ni….tapi biasalah dah tua2 ni berkias2…orang muda pula tak faham.

    kata2 itu doa, kalau dah dok cakap macam tu, mana nak dtg berkatnya

    tapi kalau asik dok cerita pasal earning pun, tak elok juga

    kata kunci utama – berblog secara smart – diam diam ubi berisi!

  12. D Yatie says:

    Haha. Biasalah tu. πŸ™‚

  13. miss lolly a.k.a luvfareda says:

    hurm.. macam l0lly siyes tak pentingkan $$$ mlalui belog.

    tak tgk earning kat nuffnang slama bminggu2 pun takpe. letak nuff pun atas nasihat blogger melz πŸ™‚ tu pun nak dkat stahun bblog baru letak nuff semua tu.. mgkin pelik kan, tapi itulah kebenarannya. πŸ™‚

  14. -[miracle]- says:

    ow yeahh!
    cool πŸ˜€

  15. edda(",) says:

    hehehehehee

  16. eka says:

    blogging dan advertising lagi bagus dari chatting dan kutuk orang kat fb XD . betul x aku cakap weyh ? kehkeh

  17. Otaku Jack says:

    Memang menarik topik ko bro…respect.Sesetengah blogger memang nak buat blog untuk hobi + income.Kalau blog tak ada iklan,tak menarik pulak kan bro..Well kalau saya,Saya buat blog untuk 2 2, jujur saya cakap,iklan sekadar untuk pencantik blog.sebab income internet saya bukan datang dari PPC,nuff,atau adsense.So far adsense dan ppc saya belum earn apa apa.

  18. BeaN MorENo says:

    haha… satu entry bagus tapi actually memang ada orang yang tak kisah pasal income even dia letak nuffnang bro

  19. The Sharkox says:

    Entri ini makan dalam..hahaha

  20. .sweet-ants. says:

    aku dlu xtau pon nuffnang tu utk apa tp sbg blogger baru bila tgk blogger lama letak nuffnang tu aku ikut je la ingtkan widget apa.smpai aku tanya sorg kwn blogger aku 'wei nuffnang tu apa?' dia x jwb. agknye soalan tu bodoh sgt. tp aku biar je. lama2 baru tau. dah alang2 letak dlm blog biar jelah.. tp secara x hipokrit (haha) aku x kesah pon duit masuk bpe byk sbb byk cara lain kt luar bleh cr duit. kerja lah.

  21. izwanyusof says:

    memanfaatkan aliran trafik la tu kalau blog dia feymes.. hehe

  22. Myvitrd says:

    Aku berblog secara suka-suka asalnya.. tapi perangsang nak berblog adalah bila income tak henti2 masuk bank setiap bulan..

    Income blog sebagai penyuntik semangat..

    Bohong kalau korang buat blog tak nak duit.. kalau betul tak nak duit.. takda wujudnya iklan2.. hijau.. biru.. merah.. dalam blog korang semua

  23. Mancis says:

    alaa.. berapa sangatlah dapat duit dari nuffnang tu. bayangkan ajer..redmummy yang famous siap masuk suratkabo cuma dapat seribu lebih jer sebulan dari nuffnang..

    yang biasa aku tengok dapatlah 50 hinggit tu pun ntah berapa lama dia kumpul, itupun dah kecoh satu dunia.. hehehe

    nanti aku buatlah satu entry psal benda ni..

    aku tak kejar duit nuffnang, aku kejar trafik jer.. πŸ˜‰

  24. sicomot-comel says:

    hoho..
    SCC punye pndapatan?
    toksah tnye..mls nk taw..
    yg pnting,da mls nk taw sal BE..
    kuciwa aje..huhuhu

  25. EZAN IDMA says:

    relax2 sudah. berblog biar ikhlas.

  26. Firdaus Alim says:

    Blogging bukan kerana wang hehe

  27. akuorgkmpng says:

    betoi2,,
    aku mula2 berblog ni.. xtau pn leh buat duit.. punya lma bru aku tau.. pstu, dri suka2 buat blog.. trus tringin nk cri duit smpingan..
    huhu…

  28. Mr.Hac says:

    aku tak faham sebenarnya tajuk ni..
    (al-maklum la otak aku dah tepu dengan SQL Injection)

    jadi aku rumuskan kesemua yang aku sepatutnya nak cakap, semua orang dah tolong cakap kat atas..hehehehehehehehhehe.. πŸ˜€

  29. phreak-id says:

    Hoho. Terkena tempias. Lepas ni kalau ko tanya aku, aku jawab, Nak cari kawan + kalau ada duit apa salahnya.

    Hahaha

    Terbaru > Gossip Blogger >Nak Malu ke Nak Sentap Dengan Gplusmy ni? > Coke's Secret Formula – Coca Cola Ada Alcohol?

  30. siTokei says:

    yup setuju maybe cara mereka kata itu utk merendah kan diri….hihihi…

  31. Dawa says:

    mmg kdg2 bila dgn duit ni, tujuan mudah tersasar. ni br dlm dunia blog. dulu ER pon dh buang Nuff tp terpaksa pakai balik sbb nk tgk bilangan UV. payah gak klu xpakai domain sendiri ni. huhu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *