Cara maintain trafik blog

Assalamualaikum . Tips mencuri trafik orang ni salah tak ? Entahlah salah ke tak , tapi aku nak kongsi tips curi trafik orang . Aku selalu juga curi trafik orang . Macam – macam cara ada . Janji kena pandai ambik kesempatan dalam kesempitan . Sekarang trafik blog aku ni dah down teruk sampai jadi macam blog yang penuh dengan sarang spiderman . Tapi sebab aku amalkan tips curi trafik orang , boleh la dapat 1/2 trafik dari trafik yang normal kalau aku blogwalking .

Pertama , korang kena pandai curi link – link blog kat shoutbox . Macam aku blogwalking , aku akan dapatkan banyak link blog dari shoutbox blog lain . Lepastu pandai – pandai ar blogwalking . Kalau rajin , dalam 300 blog juga aku dapat blogwalking . Itupun ambik masa 3 hari kot dengan gunakan program sepaku

Kedua , jadi pengomen pertama di setiap blog . Ini ada orang yang ajar aku iaitu Redzuan . Kenapa kita nak jadi pengomen pertama ye ? Sebab kita nak letak link lah! Setakat komen kosong apa dapat kan ? Jangan lupa letak link sekali kat dalam komen tu . Nanti bila org seterusnya nak komen mesti dia nampak link yg kita letak kat komen dan mungkin dia akan klik . Bayangkan kalau kita menjadi pengomen pertama di blog – blog besar . Kalau ada 200 pengomen … banyak tak kita dapat referal ? Hehe..

Ketiga , perlulah korang join 1 komuniti yang bagus macam sahabat blogger . Kena selalu friendly , dah ramai yang lahir dari komuniti – komuniti ni . Terus jadi popular .

Keempat , main seo la . Tapi jangan lah main seo saja , nanti blog orang malas nak bukak sebab seo ni macam spam sebab menulis untuk robot bukan untuk orang . hehe


44 Responses

  1. syafiqsulaiman says:

    terbaek laa tips ni..!!
    dah jadi otai blogger la kodet ni..
    kenal kodet dr blog farique..
    dah letak dlm bloglist aku..
    klo sudi.. bleh la tukar2 bloglist..
    tp klo ade nak kene buat entri.. bg la tau k..

  2. Anip™ says:

    tips nie memang gile la, aku pon teringin nak gune salah satu, kite try yg mana boleh dulu kn, hehehe. aku akan cube pratikkan oke, hehehe

    BLOG GEMPAKZ SIOT

  3. Muhammad Hanif Bin Ahmad says:

    http://yanglurus.blogspot.com/

    sy letak link ni..hehehe

  4. Kodet says:

    @syafiq , terima kasih ya… tp aku bukan otai lg…bru 1 bulan lebih …
    @Anip … ko guna yg perli blog org tu lah!
    @hanif , aku rsa bukan begitu… ko kna komen dlu apa2 pastu bru ltak link…ltak link yg clickable

  5. nur aisya humaira says:

    bagus laa tips ni kodet..:)

  6. Munirah Bm says:

    uhu~~serta merta tip di praktikkan!
    hihi..trimas~

  7. :: Cik Kite :: says:

    ye btol tu MK… hehe… *tibe2 an*
    hee..;)))))))))))))))

  8. Lyssa Dollixious says:

    hee ,thnxx for the tips ! 😉
    but , my traffic , always maintain 😉

  9. Kodet says:

    @Aisya , thx aisya…

  10. Kodet says:

    @Munirah BM , bagus2 … thx ye

  11. Kodet says:

    @Cik Kite , yep2 btul tu
    @Lyssa , bagus la klu maintain …tp bole gak amalkan tips ni

  12. Siti Safiyyah says:

    alaaaa tak dapat aku nak jadi pengomen pertama ko..haha ;p

    tips yg ke8 tu macam tak berani jek nak buat..kang tak pasal kene serang jek..naya aku..ko lain ar.. 😉

    Post Terkini : Bakal Tercapaikah Wishlistku Ini??

  13. Nazrin Nasir says:

    Terbaek la tips nih..
    Kodet macam pro laaa..
    haha http://lepakhour.blogspot.com

  14. FeeZ~Hafizah~cucuatokaji says:

    ketujuh yg buat2 baik tu takley blah..heheee…tapi best la tips ni..leh amalkan selalu…

    good info =)

  15. GadisTerbilang says:

    Haha… Nk tiru nk tiru ^^v

  16. Syafiq Rosli says:

    nice one kodet..

  17. SweetyMui2 says:

    hoho..selalu buat tp yang fb2 tu yg malas skit.hikhik

  18. syuwai says:

    nice tips ^^

  19. HAZWAN17 says:

    tips yang best…
    banyak lagi yang belum dibuat

  20. ►AdamXis◄ says:

    As salam…dah ikut kodet guide 1-7…skip 8…pastu 9-10… mmg bagus (^^,)

  21. CikRose says:

    semua dah buat…skip no 8..macam mana tu..

  22. Kodet says:

    @CikRose , NO8 lebih kurang cari pasal dgn blogger lain tapi cara berhemah la..

  23. namaku rahmat says:

    kodet semakin mantap.. aku kenal dlu kat BCR

    entry terkini:2nd BE from nuffnang

  24. samsulahmad.com says:

    thanks der… tips yg baik sgt2…

  25. Kodet says:

    @rahmat , thx ye rahmat

  26. Kodet says:

    @samsulahmad , thx samsul…

  27. azreenazeman says:

    tengss 4 da info kodet .. 😉

  28. mR.sYaH says:

    haha,, baguih punya tips..

  29. ijam ismail says:

    hahaha…ingt ape td..

  30. Sekamar Rindu says:

    salam..

    terima kasih….

    blog saya trafic alhamdulillah…setakat ini sehari 2000 lebih…alhamdulillah..

  31. Kodet says:

    @sekamar rindu ,fuyoo….hebat2

  32. wanacesh says:

    woh,,mcm tu rupenyer,,hm,,,,aku slalu buat yg no 1 tu jer,,yg ke 8 tu mksud ko kodet crik gaduh ke?pastu berbaik2 blik?

    testing2 no 2 letak link hehehe
    Wujud ke pontianak yang cun??

  33. Tuan-Belog says:

    tips yg kelapan tu…
    mcm yg ju-on tu buat la kn?hahaha….

  34. Kodet says:

    @tuan-belog …. aku pun x brapa tau kisah ju on sgt…ttg apa erk?

  35. ezhan_artwork says:

    waa, bagus arr tips2 ni. bleh di praktik kan. mana tau bleh dpt trafik smpai puluh ribu ke kan. heee

  36. Kodet says:

    @ezhan , mmg ah le dpt beribu … x cyaa?

  37. SyafiqRidhwan says:

    wah, thanks bro 🙂

  38. AIMAN says:

    perghhhhhhhhhhhhhh…. biaq betoi apa yang ku lihat. hadoi… hahahahaa
    gua susah nak caya maaa.. gua punya kezen pandai itu tips2.. aiyaaa ajaq aku la sama mirul

  39. Muhamad Luqman Hakim Mahmud says:

    wah…tq MR kodet kerana memberi tips yg sangat berguna ini…tq..hope u will be succes

  40. Adzriel AB says:

    he..he..gud idea!

  41. Firdaus Kasim says:

    bro, dah brapa lama kau dalam dunia blog nie yew?

  42. Kodet says:

    @Firdaus , xlama sgt…taun lepas

  43. Ahmad says:

    saudara, nak tanya 1 soalan, kita-bloggers pakai i-frame ker? sebab aku orang baru so tak faham sangat.

  44. ady duhamel says:

    info yang sangat bermanfaat.terima kasih atas perkongsian ni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *