Cara yang salah untuk mendapat BE Nuffnang , langsung tak masuk akal

Assalamualaikum . Macam – macam tips yang blogger buat untuk dapat BE . Kononnya berkongsi untuk mendapat BE dari Nuffnang . Ada yang merapu , ada yang boleh dipercayai .

Tips yang paling tak masuk akal aku baca ialah buat entri puji Nuffnang . Aku baca pun tergelak kot . Cuba fikir macam mana nuffnang nak baca blog yang cerita tentang Nuffnang ? Ada masa ke ? Sori la .

Kedua ialah perlu sentiasa post apa yang berkaitan dengan BE . Contohnya BE iPhone 4 , jadi kena post tentang iPhone 4 ? Tak mungkin pihak Nuffnang ada masa nak baca beribu blog yang ada kat Malaysia ni .

Ketiga ialah kena selalu submit tiket ke Nuffnang . Ayoyo , cuba la fikir logik berapa orang yang hantar tiket kat Nuffnang . Bila hantar je terus dapat ? Tak mungkin . Ini tips yang salah .

Yang betulnya aku rasa ialah update survey Nuffnang . Itu yang terbaik sebab Nuffnang memilih blog yang menanda kategori yang pihak pengiklan inginkan .

Sekarang ni , memang tak dapat BE . Tahu sebab apa ? Blog aku yang dapat sehari 30 pageview tu dapat sampai 4 BE . Tak tamat – tamat dari bulan Januari . Nampak benor bagi kat blog yang tak banyak trafik , jimat sikit . Jadi ? Nuffnang pilihan anda ? Aku pilih 701panduan … hehe


17 Responses

  1. Admiral Hafiz says:

    mmg xmasuk akal tol cara2 tu
    n part update survey tu
    mmg betul

    ari 2 aku g jumpe geng2 Nuff
    diorg mmg ada ckp mcm 2

    Entry Terkini: Akaun Facebook Heliza Helmi & Linda Onn Kena Hack

  2. NURUL AINI NORAZMAN says:

    wah,.serius ni pageviews 30 dapat BE?? pageview aini pon 30 je,. tapi xpnah dpt BE,.so nak update survey tu lah,.

  3. hana says:

    ngarut2..
    naseb baek x pernah caya..
    haha

  4. The Sharkox says:

    haha.. dulu aku percaya doh ngn tips nak dapat BE ni.. last2 aku sendiri hantar tiket ke NN dan Rob Chew reply. Aku tanya soalan betul ke tips2 yang blogger2 kat luar sana bagi, mereka kata kalu nak dapat BE dari NN kena update survey tu..

    RB jawab "You should never follow what other blogs say because none of them are from Nuffnang. Second hand information are often inaccurate as they are added with own assumptions and perceptions.

    We advise our bloggers to ensure that their survey is updated to reflect their blog from time to time as they may change direction in their blog but as how information passed around are, they are now perceived that you need to change the survey from time to time.
    "…

    Nah kau..haha

  5. izwanyusof says:

    ada orang cakap, nuff kasi BE kepada blog yg trafik rendah.. yg tinggi2 tak kasi dah..haha

  6. Megat Azfar says:

    Haha. padan la BE aku kekadaang dapat kekadang tak. actually, memang malas nak edit update survey tu.

    thanks for the info. (:

  7. !! Kodet !! says:

    @Admiral Hafiz : ko setia kt nuffnang ye

  8. !! Kodet !! says:

    @Nurul Aini Norazman : untuk dapat BE perlu tanda pada kategori yang betul . kalau masa tu BE kategori yang anda tanda dapat lah .

  9. !! Kodet !! says:

    @hana : bagus2

  10. d_tieah says:

    Nanti aku kena rajinkan diri update survey.. Memang ade orang cakap pasal ni.. Ngee 🙂

    Entry Terbaru : Usop Wilcha Nak Jadi DJ Radio???

  11. Mr Rileks says:

    nuffnang nie dah kedekut skrg nie… huhu…

  12. fazlynaa says:

    kadang aku terpikir jugak, mengapa perlu nak update survey yg sama banyak kali.

    contoh : what is your occupation?
    jawapan kali pertama update : teacher
    jawapan kali ke dua update : ??? of coz la jawapan korang tetap sama iaitu teacher.

    nak update pekebenda lagi?hak3

    cheers,
    ceritarakyat2u

  13. luqman hakim says:

    weh..asl ko taruh ikaln adved???..haha
    dan mana ikaln 701 panduan ko?

  14. rohaya says:

    hmmm nak kena update survey kerap sikit la nampaknya lepas ni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *