Dah bertahun tak beli dvd cetak rompak

Gambar dari eimiza.net

Sejak ada internet ni , aku dah bertahun tak beli dvd . Bila kawan aku tanya je ada cerita baru tak ? Aku tak tahu nak jawab apa sebab aku tak pernah beli dvd dah bertahun . Kalau nak cerita best bagi je pendrive . Kalau dulu – dulu , aku selalu gak pergi beli dvd kat Central Square yang cetak rompak je , kalau original ni , mungkin ada berapa ja dalam rumah aku .

Dengan adanya Astro First , kini aku dapat download cerita – cerita melayu dengan High Quality . Kalau dulu setakat gambar wayang nampak orang yang lalu – lalu kat depan skrin , kadang – kadang tangan si kameraman tu pun boleh nampak .

Patutlah Malaysia nak block web – web ni

10 Laman Perkongsian Popular terlibat yang bakal disekat adalah :-

  1. warez-bb.org
  2. thepiratebay.org
  3. movie2k.to
  4. megavideo.com
  5. putlocker.com
  6. depositfiles.com
  7. duckload.com
  8. fileserve.com
  9. filestube.com
  10. megaupload.com

Nasib baik mediafire tak kena sekat lagi . Kalau yang ni kena block , apa susah , guna la web lain . Banyak lagi ada .  Macam la tak boleh masuk guna proxy negara lain . Hal senang je nih .


21 Responses

  1. man says:

    hmmm.. jarang jarang beli DVD sbb selalu download.. 🙂

  2. nazyrah says:

    okay megaupload sekalii?
    tiiidaaak !!!

  3. thanx for da credit, aku pun dah lama tak beli dvd cetak rompak, syiok dok layan BDrip..

  4. Famili Ceria says:

    btol tu…aku pon…dah beribu2 GB dah download…termasuklah games

  5. yang laman porn byk2 tak mau sekat plak, hmm, pelik betoi dengan kerajaan Malaysia ni..

  6. titan says:

    betul, jangan kacau mediafire sudah la..

  7. dark half says:

    skrg ramai main download je. tapi bebaru ni ada beberapa link direct download dah kena block. site porn tak pulak. tapi solutionnya, cam kata kau pakai proxy lain

    piratebay juga best, bagi yg suka download guna torrent

  8. al-lavendari says:

    salam. dulu blog saya tersenarai di KITA bloggers. lepas format baru, nama saya tercicir. harap dapat di masukkan semula. terima kasih.

  9. azreen says:

    mcm la gov ni..x kisah 10 dorang block 1000 yang muncul..ni hal kecik jer..

  10. Nisa' says:

    Hah main-main proxy ni saya tak reti :'(

  11. aku lah says:

    sejak kjaan jlnkan sekatan ni, ak pasan yg speed wireless ak smakin slow…ak gune streemix..ad xorg len kne cm ak?ke ak sowg je?musykil!!

  12. Faiz says:

    zaman dah berubah, dunia dah maju..haha..

  13. em.,boleh ‘unblock’ web2 tu balik.,ce try buat cmni.,aku try jadi ^^
    http://sayeponadeblogjgk.blogspot.com/2011/06/alahai-cara-untuk-unblock-website.html

    -sory.,just berkongsi^^

  14. Kumpulan X puas Hati says:

    apasal la ngan kerajaan skang ni….pasal cd cetak rompak pon nak sekat jugak ke laman2 web ni? tu smua patutnya jadi hak privasi setiap org…x kan dia nak sekat smua tu…..ades……… (sebab banyak lagi akuy nak download tu pasal aku frust)

    • Kodet says:

      Tak nak filem cetak rompak buang ja astro first … astro first mengembangkan lagi cetak rompak sebenarnya .. kalau lagu2 tu normal ah , mmg xle jual stakat caller ringtone ja la

  15. Kumpulan X puas Hati says:

    Persoalannya di sini, kenapa web lucah, porno yang melambak-lambak tu tak disekat lak dek SKMM? Orang SKMM nak tengok lucah ke? Patut la tak kena sekat pun. Web download kena pula yer?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *