Jenis post apa orang suka baca? Pandangan aku

Selalu blogger nih suka kongsi . Katanya buat blog sebab nak berkongsi dengan orang lain . Ingat orang nak baca sangat apa yang korang nak kongsi ? Ok lah aku straight to the point je . Malas sembang panjang – panjang .

Apa orang nak baca ?– Tutorial rare yang belum orang buat
– Lagenda / Misteri
– Gambar ngeri / pelik
– Tips blogging – Rare
– Lawak ( tak ramai orang baca sangat )
– Isu semasa
– Contest (nak dapat hadiah mahal – mahal)
– 5 blog paling digemari ( blogger mungkin fikir blog dia tercalon)
– Persepsi / pandangan
– Cara popular
– Tips dapat duit  (nuffnang , adverlets , innity ,701 panduan)
– Software yang rare ~

Apa yang orang tak nak baca– Tips Cinta
– Lagu feveret saya
– Idola saya
– share benda orang memang dah tahu
– gambar personal (kecuali muka okay ah)
– ayat jiwang (tak kira ah dlm BM atau BI)
– Kpop / Jpop.. (laki benci)
– Justin Bieber (laki benci)
– Movie Review 

Kalau blog yang sembang sirius sangat macam tulis karangan ni , orang akan skip je tulisan korang . Tulis kena straight to the point , baru orang tak skip .

Jadi , nak ikut ? Tak nak ikut sudah . Tapi ni cara aku menilai sama ada nak klik atau tidak . Nak baca atau skip . Nak teruskan atau tekan pangkah .
.
.


11 Responses

  1. Wafiy Suzly says:

    aku suka idea ko.

  2. Ery Farieha says:

    hanis zalikha entry personal je
    tp ramai je pembaca dan peminat
    hehehehe

  3. Ujang9897 says:

    yezza..dpt gak panduan berguna..

    aku nk cerita pasal kpop la..hahaha

  4. !! Kodet !! says:

    @ Wafiy Suzly : Thanks bro

  5. !! Kodet !! says:

    @Ery Farieha :sebab dia lawa , x lawa mmg org x suka la

  6. !! Kodet !! says:

    @Ujang : ko saja je kan? haha

  7. !! Kodet !! says:

    @Adamxis : thanks…aku mmg nk buat blog kemas , sedap mata memandang

  8. Aya dari BloggerWanita.com says:

    Kalo aku, tak suka baca post yang terlalu panjang..penat..hehehe..

    Lebih suka tengok gambar orang… lagi-lagi kalo comel…walaupun jeles tetap suka juga..hahaha

  9. puanbee says:

    hurm agak susah nak puaskan hati semua org kan 🙂

    jom baca tutorial full buat churp2 assignment

    http://puanbee.com/tutorial-full-buat-assingment-churp-churp/

  10. nelly says:

    setuju ! !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *