Kenapa aku lebih suka pakai Maxis Broadband dari Streamyx

Kebanyakkan orang akan memilih Streamyx dari broadband sebab rasa yang broadband ni slow . Tu bagi orang yang tak pernah memakai broadband lah .

Tapi aku lebih suka pakai maxis broadband sebab laju dan boleh surf di mana – mana kita berada . Tak kira di atas highway , bawah jambatan atau di cybercafe (merapu x?) .

Bagi aku streamyx pun laju dan bagus tapi yang aku meluat tentang streamyx ialah perhidmatannya . Kalau internet tak boleh guna nak telefon ambik masa 2 -3 hari nak datang rumah . Masa telefon nak langgan laju je datang .

Yang berbeza streamyx dan broadband ialah

BANDWIDTH

Kalau tiada had limit bandwidth di broadband , pasti ramai akan beralih ke broadband . Tidak perlu modem yang besar , cucuk dan pasang di mana – mana saja . Lagipun lepas kita beli broadband ni , selepas beberapa jam dah boleh guna . Berbanding streamyx yang ambik masa lebih lama untuk tunggu .

Kalau korang jenis suka download ni lebih baik pakai streamyx la , tapi kalau sekali problem , ambik masa berapa hari jugak la nak dapat balik internet . Servis streamyx perlu ditingkatkan .

PS :  Problem streamyx aku masih tak boleh diselesaikan oleh pihak streamyx . Technician mari pun tak tahu cara nak fix .

 


10 Responses

  1. UpProfits says:

    Kalau streamyx buat broadband, unlimited plak tuh..pergh..sure ramai tukar ke streamyx broadband plak..huhu

    streamyx xsesuai utk mobile, kt umah leh ler.. 😉

  2. eQuRlz says:

    eqa suka streamyx sbb bleh donlod cte byk2.. problem pn jrg la.. dlm 2,3 bln skali cmtu jer klu ada pn..

    tp klemahannya bleh guna kt umah je la, tp xkisah sgt pn sbb jenis homey person.. :p

    klu ade prob yg streamyx xdpt settle kn.. call jer dorg byk2 kali, g tm point.. klu bleh tu contact je boss dorg terus :p dah ada pngalaman cm ni sbnarnya.. baru la dorg nk kalut, klu x dorg cm amik mudah jer.. lepas kes tu mmg da xde prob sgt dah..

  3. Izwan says:

    aku pakai maxis 1.5gb utk blog..memg hampeh habis cepat je bandwidth..terminate..pastu skrg amik 6gb.. maxis gak.. tenang sket rasa..tak cepat sgt habis.. hehe

  4. titan says:

    hoho..dah nama pun broadband..takkan depa nak bagi unlimited bandwith. Kalau ada..aku pun sanggup even harga seratus lebih..

    oleh sebab dah ada rumah..dan setiap hari aku pasti balik rumah..pakai streamyx adalah lebih berbaloi-baloi. hehe..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *