Kenapa aku tak suka blogger otai ?

Entri ni pendek je sebab aku tak suka bagi orang baca panjang – panjang . Straight to the point je .

Blogger otai ni kebanyakkan berlagak
Sembang dalam entri bantu membantu sesama blogger tu amat penting , tapi bila mesej kat facebook tak reply pun . Kadang – kadang appear offline memanjang .

Blog Otai kata berblog bukan untuk duit
Blog otai kata kalau blog untuk duit tak boleh nak bagi blog popular la , hebat la . Tapi aku berblog untuk duit , ok je ? Orang pun kenal . Duit pun banyak dari menulis tapi dapat kepuasan je . Aku dapat dua – dua la bro! Lu pun iklan je memanjang kat blog .

Blog otai mengaku baru blogging
Dah lama berblog kata dia baru dalam blogging ni . Ish-ish , jangalah berpura – pura . Kalau dah lebih dari lima bulan tu dah kira lama la bro .

Blog otai takut anonymous
Setengah blog otai yang guna blogger tak nak anonymous komen . Katanya anonymous ni pengecut tapi orang yang tak terima anon tu la pengecut . Tak terima pendapat orang lain .

Malas nak kenal dengan blogger baru 
Ini betul dari pengalaman aku . Blog yang popular pun kadang – kadang blogger otai ni bukan kenal pun . Malas amik tahu blog orang lain , tapi nak org baca blog dia .

Haha , ini pendapat aku jerk ! Aku bukan nak cari pasal tapi nak luah je apa yang aku tak puas hati kat blogger otai – otai ni . Reply la mesej Facebook aku tu! Bertuah blogger otai nak ajar aku cara blogging betul kan?
.
.
.


61 Responses

  1. akmalhilmi says:

    panas gak entri nieh
    haha

  2. BOM321 says:

    entri panas ni! hehehe

    Blog BOM321
    Blog Gosip 321

  3. THE LEKAT LEKIT STORY says:

    anon pun manusia.. nak takut apa

  4. Dawa says:

    btol gak apa yg bro cakap ni. nice entry

  5. !! Kodet !! says:

    laju je korang komen….baru aku post berapa saat

  6. Haz says:

    @ kodet

    dorang tu pembaca setia blog kodet,tu yg laju je tu..

  7. Faizal fredley says:

    Hahah. Terasa aku. Eh aku pulak bajet otai

  8. Nebengz... says:

    entah….aku punya blog camtu jek…

  9. Dauspozi says:

    Aku sombong tak?, berlagak tak?.. hahaha… Kita pernah chatting kat FB kan… Ehh lupa, aku bukan otai.. Silap². Btw, pasal Blogger otai ni semua berlagak tu, aku rasa bukan semua blogger macam tu kot… =)

    P/s: Ini kali ketiga ku komen di blog bro… Kalau tak silap ler.. ^___^

  10. !! Kodet !! says:

    @Akmal Hilmi : takpa2 , nnti kita masukkan dlm peti ais

    @BOM321 : Wow ,kali pertama bom dtg blog aku

    @Lekat Lekit : betul tu…

  11. Muhamad Luqman Hakim Mahmud says:

    kodet aku tau sebab pe ko tulis entri ni..haha…redha je la..kite ni bukan la popular..huhu

  12. syzwnsrwk says:

    huk3 ಠ_ಠ
    tumpang lalu.

  13. Alal Yaakub | PM says:

    sound kaw2 pnye..

  14. EmanTheHalia says:

    tu dia.. entri panas~~~~~ hahaha

  15. Ayie says:

    Marilah beramai-ramai serang blog aku iaitu blog-ayie.com hahaha.. aku takkan padam punya komen korang semua ..

  16. Wawan3y. says:

    hahaha direct ja,, naissss!!!

  17. Myvitrd says:

    opsss..tak semua mcm tu.. 🙂

  18. aien hermionie says:

    ish3… siape yg tlh menyakitkan hati kodet nie… meh kite g bakoramai2…hehehe

  19. Wafiy Suzly says:

    aku setuju sangat kodet, baru jek test td, memang huh!

  20. Wafiy Suzly says:

    time kasih, entri ini telah menyumbang skit idea utk blog aku, aku dah tinggalkan link ko sebagai tnda trimas.. tq.

  21. Mr Daha says:

    Hahaha.. tembak direct je bro! cayalah!

    Pasal blogger otai ni kita tak boleh nak kata siapa la. Bagi aku bro Kodet pun antara otai gak. Tp bro tak sombong kan.. meh singgah blog aku plak. hahahaha~ =P

  22. athirahzaki says:

    perghhhhh
    siyes aku setuju!

  23. Shamsuddin Amin says:

    bgus…!!!
    entry ringkas dan padat…^^

    mmg ade yg segelintir mcm tu…

  24. Tengku Nizam says:

    bg aku la , mmg betul ada blogger otai yang camtu , da faymes, peduli la ape nak buat, nak orang komen entri die , die nak jenguk blog orang lain .. jangan harap laa, lebih2 lagi yg rapat dengan artis ni , asek dok cerita pasal die dgn artis tu laa, xde citer lain~

  25. Bro Framestone says:

    kat sapa la mu tuju ek

    ke mu terbagi msg kat facebook fake die kot he…23x

  26. Ujang9897 says:

    haah…blogger nama kodet tu otai..dia belagak gila…

    hahahahah

    kau otai gak wei..

    aku tak cukup 5 bulan lagi..newbie..=)

  27. naim says:

    mereka berlagak.. hampeh!

  28. The Sharkox says:

    Takde istilah blogger otai popular..

    yang poular ialah Otai Burger…

    HAHA!

  29. AmenoWorld says:

    Bro memandangkan ko cakap mcm tue, sudah tentulah ko leh bantu aku kan.. email aku orderonline2010@gmail.com aku nak minta tnjuk ajar buat banner.tq.

    from AmenoWorld.

  30. tokobakso says:

    bagi saya simple.. biarkan mereka-mereka yang sombong dan bongkak..untuk blogger-blogger baru ini… tak perlu la nak sensitiv sangat..

    banyak lagi info2 yang mudah2 di dapati dalam internet ni… cume tunggu bace je..kalau kita ade soalan-soalan yang tak faham..tanye pakcik google.. tak payah tanye abang2 atau kakak2 blogger otai..

  31. Hafism says:

    huhu..tak sume camtu…ade je yg baik punyeee….

  32. Sekandung says:

    Blogger otai dah tak der masa nak beramas mesra kut…
    yerla sibuk nak posting..kalu tak posting nanti..orang kata " baik tak yah wat blog kalau sebulan 1 posting"

  33. wanacesh says:

    aku pon sokong ko kedet,,terutama part dia x reply komen kiter 2,,bgi aku kbnykan diorg nh xde rsa nk kenal2 nk bkwn2,,aku lgi suka blog yg bls komen aku,,sbb aku msti dtg blik tgk respon dia,,,bru sronok bler da 2 way com.,pahtu kata blm lama blogging dh dpt income byk,asik2 citer income je,,aku brani kata dorag x engt pon kbnykn nma blogger yg slalo singgh blog diorg..

  34. Jue says:

    betul jugak ek.. ramai otai yg cam tu.. tapi tak semua la.. ade yg friendly. 😀

  35. Syafiq Rosli says:

    haha..good entri bro..

  36. Manja (let it be my sweet name) says:

    memang la x semua ynag macam tu tapi buat masa nie yang manja komen ke, x pernah di reply lagi, so, kadang2 je masuk blog otai kalu ade info yang faedaH

  37. Lia3003 says:

    mmg panas n3 ni..hehe

  38. nub says:

    gua setuju!

  39. Firdaus Kasim says:

    aq rasa kalo kau jadi blogger otai pun, pasti kau akan makan sendiri dgn kata2 kau kt atas tue.. percaya lah..

    This is my latest post 🙂 :
    Blogger Popular Sombong

  40. Jejaka Terhangat says:

    aku blogger baru..blog pon picisan je..sobb sobb..!!!

  41. BeaN MorENo says:

    gua suka entri ni sebab gua bukan otai…tapi tak semua macam tu bro ada jugak yang korang panggil 'otai' itu friendly

  42. Muhammad Iqbal says:

    Entri panas, tapi saya suka kerana anda jujur!! Tak simpan2 dah..Ada jugak yang betul tu…

  43. fyy mokhtar says:

    ok kodet aku komen neyh. wakakkakaa. ape yang ko cakap tu ade betul nye. kadang kadang sentap kot. otai otai nak bace blog yang femes je. contoh cam aku. bukan nak bace pun . entri bagus mane pun tak dipandang. tapi terima jer lah. nak wat cam ner. aku dah la kecik. wakakkaka

  44. Fathiha Zainal says:

    Fuh fuhhh!!! Hangatt.. Tapi.. X semua blogger2 lama ni berlagak.. Yg berlagak tu, nak wat cmne kn.. Huhu..

  45. Abuya Hayat says:

    Sama-sama atas komen ini.
    Anda Menggembirakan Saya Kerana Saya Tahu Ada Orang Yang Membaca Komen Ini.
    Hangit | Fenomena Usop Wilcha Menular ke Luar Negara

  46. Izamir Ridzwan says:

    Hahaha nnt kan kalau kodet dah otai kodet rasa sendiri.. yg otai dan femes tuh bukan berlagak.. bygkan klu semua pkat msg dia.. laraat nk layan.. sikit2 boleh lah.. so letakkan diri kita di tempat mereka

  47. lepak.com.my says:

    huhuhu….panas entri ni…..sibbaik sy bukan blogger otaii…huhuhu…blog pon x glemer…..

  48. far_east says:

    paling setuju dgn ayat yg pertama…

  49. titan says:

    bagi aku, betul sangat la tu.. 🙂

  50. nodin says:

    apa apa pun be positif,

  51. xtream says:

    gua blogger baru…….budak baru belajar…

  52. alamak panas gile hahaha bakor je pakcik .. jgn risau ps sokong neh

  53. Afiffuddin says:

    Wow, artikel yg lebih hangat dari biasa, lebih teruk lagi kalu OTAI main copy paste je dalam blog :p, aku awal2 dulu berblog ada juga main kopi n pasta. Sekarang ada juga, tapi just quote saja.

  54. Along Usop says:

    buat sesusah je nak tarik perhatian blogger otai..

    basi dah tektik nih… =.=

  55. Telus says:

    FUhh..bikin panas..

  56. Norasikin says:

    Macam mana blogger yang boleh dikategorikan sebagai otai. pada saya, sama je semuanya. Kalau manusia boleh la nampak rupanya dari muda kepada tua. kalau blog, dah tua boleh beri nafas baru

  57. Norasikin says:

    Saya tak suka blogger yang asyik keluar tv, majalah, paper dll. Ada gak yang cakap besar, pendapatan dari blog puluh2 ribas.

  1. September 11, 2011

    […] Menjadi seorang blogger sememangnya ada banyak cabaran yang harus ditempuhi ada yang suka, ada yang tak suka. Itu adalah normal. Sebabnya korang boleh tahu sendiri kalau korang dah berblogging lebih dari […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *