Kenapa tajuk entri kita perlu mantap

Salam , hari ni Kodet nak kasi tahu kenapa tajuk entri kita perlu mantap . Kadang – kadang Kodet tengok orang main hentam saja tajuk . Contoh : Aku tak tahu nak post apa .  Bila kita nak tulis entri , perlulah tajuknya bagus dan tidak sama seperti tajuk entri orang lain kerana untuk mendapat SEO , google search . Tajuk entri kita juga perlulah unik .

Kodet agak gembira sebab entri ni dah lama Kodet post tapi tak ada sapa nak baca . Tiba – tiba ja semalam penuh orang search Nicholas Chan . Mesti ada yang tak tahu kenapa ramai orang search Nicholas Chan kan? Sekarang anak pemilik kepada Cardiff City iaitu Nicholas Chan akan join skuad Kelantan . Ramai yang komen betul ke dia masuk Kelantan . Ye memang betul , ada kawan Kodet kata pemilik Cardiff City iaitu dato (lupa dah nama apa ) memberi 1 juta kepada skuad Kelantan untuk pembagunan bola sepak di Kelantan.

Korang rasa camna bila Kelantan ada Nicholas Chan yang main di international? Negeri lain terkedu jugak lah tapi dengar kata Marlon Alex James ditempah untuk ke Selangor . Kembali pada topik , kita perlulah letak tajuk entri yang menarik serta unik untuk membuat blog kita top apabila orang search sesuatu . Cuba korang tengok macam BeautifulNara , satu entri berpuluh – puluh tag dia letak dalam entri tu dan tajuk entri dia memang kena dengan apa yang orang akan search di Google . Jadi ingat yang tajuk entri tu penting


2 Responses

  1. darkbatman says:

    wahh.. nampaknya bola sepak MAlaysia akan ade kemajuan..tp klau bleh biar lg bgs n byk bgntung pd pemain tempatan.

  2. Kodet says:

    @dark , wah x sangka blogger otai sanggup luang masa komen kt sni… tpi Nicholas Chan pun pemain tempatan cuma beraksi di luar negara…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *