Kisah Benar : Rahsia Disebalik Nama Cristiano Ronaldo

Assalamualaikum dan salam sejahtera, mesti ramai yang kenal dengan pemain bolasepak yang hebat ini,namanya cukup gah di arena sukan bolasepak dunia.. sentuhannya cukup berbisa ketika beraksi di padang. Tapi tahukah anda sejarah tentang kisah sebenar Cristiano Ronaldo sebelum menjadi bintang bolasepak yang terkenal?

 

Ini ada petikan temubual daripada seorang wartawan kepada Cristiano Ronaldo..

christiano-Ronaldo-300x204

“Saya mengucapkan terima kasih kepada Albert Fantrau rakan lama saya untuk kejayaan yang saya capai sekarang..kami bermain bersama-sama untuk pasukan yang sama dalam U-championship bwah 18. apabila pengurus Sporting Lisbon datang untuk melihat kami, dia berkata ” Siapa yang menjaring lebih banyak gol layak di akademi kami “.

 

“Kami memenangi perlawanan itu 3-0. saya menyumbat gol pertama kemudian Albert menjaringkan kedua dengan tandukan yang hebat .tetapi gol ketiga adalah mendebarkan untuk kami semua. Albert satu lawan satu dengan penjaga gol, dia menggelecek penjaga gol dan saya berlari di hadapannya. apa yang hanya patut dilakukannya adalah untuk menjaringkan gol tetapi dia memberi bola kepada saya dan saya menjaringkan gol ketiga, jadi saya layak ke akademi Sporting Lisbon. selepas perlawanan, saya bertemu beliau dan saya berkata kepadanya, “Mengapa? ” jawabnyanya “Awak lebih bagus daripada saya” ..

 

“Wartawan pergi ke rumah Albert dan bertanya kepadanya jika ia adalah cerita benar. dia menjawab ya. dia juga berkata bahawa kerjayanya sebagai pemain selepas perlawanan berakhir dan kini menganggur. tanya wartawan ” Tetapi bagaimana anda membina rumah ini begitu besar, anda mempunyai kereta. Anda kelihatan seperti seorang yang kaya. Anda juga mempunyai keluarga .. Dari mana semua ini datang?” Albert dengan bangganya menjawab: “Ia adalah dari Ronaldo! “

 

Memang salute dengan Cristiano Ronaldo ni, walaupun dah kaya dan terkenal tetap masih lagi memgingati sahabatnya yang sama-sama beraksi di atas padang suatu ketika dahulu. Albert Fantrau hanya menjadi penggangur dan hidup mewah hasil daripada Cristiano Ronaldo terhadapnya.. Memang sahabat sejati la Cristiano Ronaldo ni..


2 Responses

  1. viva La vida says:

    *RESPECT , Cristiano Ronaldo is my legend.!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *