Lelaki Melayu Hina Islam di Facebook

hina-hadis-dan-nabi

Beberapa hari lepas, nama Alvin Tan dan Vivian Lee cukup terkenal gara-gara perbuatan biadapnya mempersenda Bulan Ramadhan sekali gus menghina agama islam. Kini pasangan tersebut terpaksa akur dengan kemarahan umat islam di Malaysia.
Itu kisah pasangan berbangsa Cina, tapi ini pula tentang lelaki Melayu yang menghina dan memperlekehkan hadis-hadis Nabi , sekaligus mempersenda Nabi Muhammad S.A.W. dan menghina islam. Dosa lelaki Melayu ini lagi besar daripada dosa memakan babi di bulan Ramadhan. Ini kerana, hadis adalah sumber rujukan dan panduan kedua umat islam sesudah Al-Quran. Beriman kepada Nabi dan Rasul pula merupakan perkara kedua dalam Rukun Iman sesudah percaya Kepada Allah.
Shaiful Bakhtiar Hashim dengan selamba memperlekehkan hadis Nabi dan menganggap ia sebagai buku olahan manusia. Mungkin bagi dia, kitab-kitab hadis seperti Sahih Bukari,Sahih Muslim, Sunan Abu Daud,Sunan Al-Tirmizi, dan lain-lain Kitab Sunan Sittah adalah setaraf dengan Majalah Hiburan dan Majalah Pornografi. Mungkin juga bagi mahkluk bergelar Shaiful Bakhtiar ini, para illmuan hadis seperti Imam Bukhari dan Imam Muslim adalah manusia hina yang suka memutarbelitkan ilmu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *