Malaikat Izrail mencabut nyawanya

Sekadar hiasan

Assalammualaikum . Sebab blog aku dipenuhi tips – tips blog kali ni aku nak share tentang kisah Izrail Mencabut Nyawanya . Jum Ikuti kisah yang menarik ini .

Abu Hurairah berkata bahawa Rasulullah S.A.W bersabda, "Apabila Allah telah selesai menjadikan langit dan bumi, maka Allah menciptakan sangkakala lalu diserahkan kepada malaikat Israfil. Malaikat Israfil meletakkannya di mulut sambil melihat Arasy dan menantikan perintah Allah".

Tanya Abu Hurairah: "Wahai Rasulullah, apakah yg dikatakan sangkakala itu?" Jawab Rasulullah: "Sangkakala itu bentuknya seperti tanduk dari cahaya dan besarnya, demi Allah yang mengutuskan aku sebagai nabi, besar bulatannya itu seluas langit dan bumi".

Tekan Read More untuk baca Izrail Mencabut Nyawanya .

Klik sini untuk sambung baca


10 Responses

  1. cik Ladies says:

    kalau stiap entry kodet niey ad giveaway kan.. lepas tu soalan dy plak ttg entry.. mknenye kiter tau ape yang dyorang paham melalui entry yang kiter tulis.. cube buat soalan pasal entry niey . cth :

    Mngapakah Malaikat israil dicabut nyawa??
    giveaway RM1 setiap entry oke la.. niey cdgn dr CL je 🙂

  2. Kodet says:

    @CL , tak nak join ke ? hehe … lari bajet gak nk buat mcm tu…nnti smua je btul kan?

  3. Aqila Safuan says:

    terima kasih atas this nice sharing story . huh . moga moga mati dalam keadaan beriman , menghadap dengan tiada dosa . tkutnya kiamat : (

    * taknak lah rm5, nak bagi chances kat org lain .HA HA HA.

  4. Kodet says:

    @Aqila , rezeki jgn ditolak… thx bca smpai abes

  5. The Crow Empire says:

    last bace kisah ni tah berapa tahun dulu. Thanx Sharing. Dengan entri ni terus sy pi carik balik maksud Hamalatul Arasy@'Arsy. Peh.. hampir2 lupa ape tu Arsy. adeh..

    (^___^)

  6. Askrie Hishamuddin says:

    insaf 🙁

  7. Muhamad Luqman Hakim Mahmud says:

    wah..sungguh panjang n3 MR Kodet kite ni…tapi
    bace samapi abis gak..hehehe…menarik la !!huhu

  8. cik Ladies says:

    oke,CL join. tapi lmbat ckit..

  9. Mr.Kerro says:

    insaf baca artikel kodet…

  10. ceritasekupang says:

    wah kodet entri ini memang best…tambah sikit ilmu didada ni…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *