Malaysia Turun Salji

Salji di Malaysia? Malaysia turun salji? Inilah persoalan rakyat Malaysia yang belum terjawab selepas tersebar video salji turun di Indonesia beberapa tahun yang lalu. Begitu juga negara yang bukan beriklim salji tapi mengalami salji.

Apa yang tidak kena dengan dunia sekarang? Adakah iklim di seluruh dunia sudah berubah? Bumi sudah lari dari orbit? Indonesia yang tidak pernah turun salji tiba-tiba turun. Adakah ini satu petanda kiamat salji turun di Nusantara?

salji-indonesia

Salji di Malaysia

Heboh di dalam Facebook, katanya minggu depan Kuala Terengganu akan mengalami salji. Khabar angin ini dikuatkan dengan cuaca dan suhu yang berubah di seluruh Malaysia baru – baru ini.

suhu malaysia

Video Salji di Indonesia

Disebabkan inilah suhu di Malaysia pun kena tempiasnya. Memang sejuk sungguh sekarang ni, cer tengok carta yang dikeluarkan oleh Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi (Klik sini). Boleh dikatakan purata suhu di Malaysia ni turun ke 20c dah, suhu ni biasanya suhu normal di kawasan tanah tinggi kat Malaysia ni. Kalau angin bertiup memang betul-betul sejuk weh masa ni, menusuk ke tulang sum-sum kata orang dulu-dulu.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *