Malu nak promote blog aku kat kawan

Fuh , memang aku akui yang bila kita tulis tentang tips blog , ramai yang akan tengok dan dapat ramai pembaca . Tapi pembaca hanya terhad bagi blogger tetapi bukan untuk orang yang tidak mempunyai blog . Kemungkinan diorang (yang tiada blog) pun tak faham apa kita tulis dan dalam fikiran diorang mungkin ” apa yang blog ni sembang ni ?”

Kadang – kadang aku malu nak bagitau kawan yang aku ada blog sebab kalau diorang baca bukan diorang faham pun . Mungkin diorang ingat aku ni pelik post tentang apa ntah . Sebab kawan aku bukan semua ada blog . Walaupun ada segelintir yang ada blog , tapi diorang bukan faham apa semua tips tulis entri betul , tips seo apa ntah tu . Yang diorang tulis tentang personal + gambar – gambar . Hanya dilihat untuk kawan – kawan.

Jadi blog aku ni sesuai untuk dilihat oleh blogger . Bagaimana aku nak melangkah jauh kalau aku hanya tulis tips entri ni ? Bagaimana aku nak dapatkan lebih sejuta orang untuk baca blog aku ? Mungkin lepas ni aku perlu tulis tentang santai kot sebab baru best untuk dibaca untuk semua golongan .

Tapi nasib baiklah dalam family aku ada yang berblog iaitu RadioRare dan sepupu aku AimanGonzales . Boleh la juga kongsi -kongsi cara nak majukan blog kan .

Jadi apa genre blog korang ? Adakah blog korang sesuai dibaca oleh bukan blogger ? Adakah korang setuju yang buat tips blog ni hanya boleh dibaca oleh blogger ? Sekian .



19 Responses

  1. azharr says:

    sesuai jugak dibaca utk bakal blogger

  2. Azmil aka Jamel says:

    jangan malu malu…jangan segan segan…kerana malu itu, ……….. tetttttttt…hahaha

  3. sicomot-comel says:

    hurm..
    betul la jugak tu..
    org yg xde blog mesti tercengang2 law bace blog tips2 ni..

    sebab tu SCC punya blog,campur2 semuanya..=D
    fleksibel.
    kalau ada cerita yang menarik dan ada pengajaran,nnt SCC share jugak kat kwn2 yg xde blog.biar dorg bce..

  4. unieMARKS :) says:

    huhuu , tak semestinya genre mcm tuh tak sesuai untuk mereka yang tadak blog . sebabnya dari situ diorang buleh belajar camna nak ber-blogging .

  5. antudegil says:

    kamon! jgn malu dgn apa yang kamu buat. berguna utk org lain oit!

    Engineer Adalah Pilihan Kerjaya Yang Terbaik

  6. Kodet says:

    Tapi kadang – kadang ada yang tak berminat nak berblogging .. tapi entahlah … mungkin lepas ni aku buat bnyk entri santai kot

  7. Mr.Kerro says:

    blog aku entri bebas..hahaha

  8. Mr Laici says:

    ermm ada gak terpikir benda tue.. heheee.. tu yg pening nak cari tajuk entry… sape end user kiter.. ><

    Entry Terbaru: Sape Nak Traffic free!!!

  9. Anip says:

    cis, blog aku sesuai untuk semua tetapi ade isi kandungan yg untuk blogger je. huhu!

  10. tinta emas says:

    Semua ni kan ilmu. apa salahnya diberi tahu.. banyak kebaikan.

  11. redzuan says:

    actually dlm blog kita kita kena multiplekn info dan sharing. so kita xdela stick pada 1 je. so ko boleh selitkan cerita ke, gmbar seram ke, review filem ke. so orang akan lebih santai dan x borink. tu pndapat aku .

  12. wanacesh says:

    blog aku sesuka hati aku nk ltk per,,tpi aku suka ltk cte isu semasa la,aku pn segan promot blog aku kt member,,yela blog diorg crita hl pribadi santai sket,,
    mgkin kena cter gosip artis kot bru rmai nk bcer,,kalo aku x kuasa la,,he3

    Jom Kepung Dia!

  13. Jerung Gergasi says:

    aku pun baru start ni ..malu2 la jgk. tapi pelan2 kayuh la. tiap2 kali aku post entry baru, aku share la kat facebook. layan jer la org nk cakap ape. hehehe..

  14. miss lolly a.k.a luvfareda says:

    Samelah macam l0lly. wuuuuuuuuu

  15. Remzdan says:

    blog aku pun jenis bebas, nk cakap psl ape2 bleh hihi 🙂 tp tak salah buat psl tips tu, mne la tau dpt menarik bukan blogger untuk berblogging ke….

    lg satu, nk bgtau ade sdikit silap dlm entri awak ni. bukannye silap besar pun, cume silap yg link RadioRare tu awak buat link dia http://radio-rare,blogspot.com/ spatutnye http://radio-rare.blogspot.com/ itu je 🙂

  16. sipencintasalji says:

    blog aku ni jenis entri bebas… ikut suka je nak tulis ape pun… biasanya ikut mood… hehe~

    tapi masalahnya, aku malu nak promote kat kengkawan aku, terutama budak sekelas… jadi diorang x tau pun aku ada blog…

  17. hani syahida says:

    sebelum start blogging pun saya byk refer blog2 yg kasik tips 🙂 jd, ok ja genre ni..hehe

  18. SyafwanPosmen says:

    malu, semalu-malunya…

  19. athirahzaki says:

    okey je tips-tips semua ni,
    naknak untuk newbie mcm saya ni,
    huhu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *