Media tak telus ? Kini ada yang lebih telus dalam berita

Pada akhir zaman sekarang , susah untuk kita mendapat kebenaran di dalam sajian berita yang dikawal rapi oleh orang yang tidak bertanggungjawab .

Pada akhir zaman akan muncul pembohong-pembohong besar yang datang kepadamu dengan membawa berita-berita yang belum pernah kamu dengar dan belum pernah didengar oleh bapa-bapa kamu sebelumnya, kerana itu jauhkanlah dirimu dari mereka agar mereka tidak menyesatkanmu dan memfitnahmu” – Sahih Muslim

Dari sahih ini , ketelusan dan kebenaran berita zaman sekarang semakin terhakis . Seperti di Malaysia , surat khabar seperti berat sebelah apabila masuk dalam bab politik . Jadi untuk apa kita membaca berita yang kita ragu – ragu ?

Klik Sini untuk ke Portal Mynewshub

Mynewshub ? Jika anda belum pernah dengar , maka saya akan terangkan apa itu mynewshub . Mynewshub adalah satu portal berita yang dibina oleh anak muda Malaysia kita . Mereka ingin melakukan perubahan dengan menulis berita dan menyiarkan ia secara percuma tanpa niat yang terselindung .

Setahu saya , Mynewshub bukanlah portal berita biasa yang lebih kepada politik seperti Malaysiakini , tetapi ia lengkap dengan isu semasa , sukan , hiburan dan kesihatan . Bila saya baca berita Mynewshub , tiada berat sebelah dalam politik . Selalu kalau dalam blog atau portal lain , mesti selalu berat sebelah dengan memuji kerajaan atau pembangkang , tetapi kalau mynewshub  hanya menyampaikan berita apa yang terjadi dan tiada tokok tambah .

MyNewshub juga menarik kerana mereka sering membuat contest yang menawarkan hadiah seperti barangan Apple seperti iMac , iPod dan wang tunai . Mynewshub pun ada buat contest ” Share N Win “ di mana kita boleh menang hari – hari dengan hanya share berita mereka di facebook .

Jika anda seorang blogger , anda boleh menyertai contest terbaru yang telah dianjurkan oleh mynewshub iaitu Contest Advertorial Memang Best . Untuk melihat contest – contest terbaru anjuran mynewshub , dapatkan di sini .

Keistimewaan Mynewshub ialah beritanya ada dalam dua bahasa iaitu Bahasa Melayu atau Bahasa Inggeris . Pilihlah bahasa mana yang sesuai buat anda . Sekian .

Klik Sini > Portal MyNewshub (Bahasa Inggeris )
Klik Sini > Portal Mynewshub (Bahasa Melayu)


7 Responses

  1. ohcikgu says:

    hehe..saya suka baca. bab percaya tu..tu yang payah sikit tu..

  2. Chipcoklat says:

    Chip suka baca jek.. yang penting ilmu.. nak percaya benda tu telus atau tidak..ssh skit.. sbbnya ramai orang sekarang yang mereka itu telus padahal tidak..

  3. Telus says:

    Hal2 politik ni..semua karut..semua nak tunjuk power and semua nak kuasa. Gaduh sana sini, fitnah sana sini..WHAT THE HELL!!! Diaorang patut tunjuk contoh yang baik…so mcm mana rakyat nak bersatu klu pemimpin pun tak bersatu..HAHAHAHA..buat malu je jadi PEMIMPIN..I never vote apa2 pun. DUNIA AKHIR ZAMAN, NAMPAKNYA DH DEKAT DAH..KIAMAT NI.

  4. titan says:

    kalau cerita bab politik..memang malas aku baca. haha..

  5. Bean Moreno says:

    hehe MNH ada pasal politik jugak eyh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *