Oasis Of The Seas : Kapal Idamanku

Assalamualaikum , bila dengar Oasis Of The Seas mesti korang tau itu kapal kan ? Ada ke yang tak tau ? Ini adalah kapal cruise yang terbesar di dunia . Besar tau tak! Jom tengok gambar kapal Oasis of The Seas ni , lepas ni mesti korang pun teringin gak nak naik kapal ni

Ini adalah gambar jika anda berada di luar kapal , belum lagi anda melihat sekitar di dalam kapal yang menarik perhatian . 

Apa yang terdapat dalam Oasis Of The Seas ?

Apa yang paling menarik bagi aku ialah ada rock climbing kat atas kapal . Tak sangka atas kapal pun boleh rock climbing kan . Kedua pulak tentang broadwalk dalam kapal tu , rasa bukan duduk dalam kapal tapi duduk dalam 1 bandar lak . Dengan boleh surf , mandi manda , tengok persembahan yang boleh muat beribu – ribu orang . Lagi satu yang menarik ada Mary go Round atas kapal , macam taman tema . Duduk 2 bulan dalam ni pun tak rasa boring . Tambah – tambah lagi bilik lawa + internet . Fuh memang best la .

Vitality at Sea Spa and Fitness

  • Solo and couple massage suites
  • Youth spa
  • Complete hair and makeup services
  • 158 state-of-the-art cardio and resistance machines
  • Pilates, kickboxing, yoga and spinning classes
  • Vitality Café

Pool and Sports Zone

  • H2O Zone aqua park for kids
  • 4 pools and 10 whirlpools
  • Tranquil poolside Solarium area
  • 2 Flowriders®, sports courts, mini-golf and Zip line
  • Solarium Bistro, Wipe Out Café and Bar

Entertainment Place

  • Casino Royale
  • Studio B, featuring ice shows
  • Opal Theater – 1,380-seat venue
  • Blaze Nightclub, Jazz on 4, Comedy Live
  • Dazzles, featuring musical spectacles ranging from big band to disco

Youth Zone

  • Play – open gym and activity area
  • Adventure Ocean Theater and Science Lab
  • The Workshop – includes activities such as jewelry making & scrapbooking
  • Royal Babies & Royal Tots – nursery service
  • Teen Areas including Fuel disco, The Living Room lounge, the Back Deck and more

 

Menarik bukan ? Tapi mestilah mahal gila kalau nak naik ni , tengok saja dalam tu punya la mewah . Mungkin berbelas ribu kot nak naik kapal ni kalau tak silap aku lah . Apa – apa boleh tengok kat Sini .

 


12 Responses

  1. yayalya says:

    menariknya kapal ni!! besar..macam ala2 titanic kan? waaa dpt naik ni best nie…

    singgah dr SB… jalan2 ptg

  2. yayalya says:

    menariknya kapal ni!! besar..macam ala2 titanic kan? waaa dpt naik ni best nie…

    singgah dr SB… jalan2 ptg

  3. Askrie Hishamuddin says:

    this is WOW!

  4. redzuan says:

    siyes besar, besar punya!!!!! ,, nice sharing kodet ..

    Maulidur Rasul : Menyelusuri Hikmah Keajaiban Kelahiran Rasullullah S.A.W

  5. Kodet says:

    @Redzuan , thx2

  6. d_tieah says:

    Terbaeklah kapal ni..
    Macam kapal titanic..
    Mesti best..

  7. Zala Wajik says:

    gedabak sungguh !

    tanda-tanda akhir zaman; besi boleh terapung.

  8. micky eyqa says:

    best nye… sonok plak dlm dia..

  9. sobrimansor says:

    aku baru tau nih….

  10. FaKArePa!n says:

    belakang rumah saya ada sebijik.. kalau nak pinjam boleh isi borang.. hehe

    Jom baca..
    Muka dah cun, TAPI.. spoil r!!

  11. Kodet says:

    @FaKArePain , haha replika punya aku pcaya la … replika pun kna isi borang ke?

  12. Mr Laici says:

    perghh.. bila r aku dapat nek kapal macam nie.. uhhhh

    Entry Terbaru: Edisi Terjah 120 bloggers di KitaBlogger

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *