Froyo Plus Blog

Misteri Segi Tiga Bermuda

Misteri Segi Tiga Bermuda

Bermula dari Florida, membawa ke Miami, Puerto Rico dan seterusnya ke Pulau Bermuda, bentuk terkuat yang diketahui oleh manusia telah terhasil iaitu tigasegi. Piramid berbentuk tiga segi, maka ia kukuh hingga kini. Kalau kita...

Mungkin kita tak percaya jika tidak melihat faktanya

Mungkin kita tak percaya jika tidak melihat faktanya

Mungkin kita tak percaya jika tidak melihat faktanya. Seorang yang tidak kaya, bahkan tergolong miskin, namun mampu membangun sebuah Masjid di Turki. Nama masjidnya pun paling aneh di dunia, iaitu “Shanke Yadem” (Anggap Saja...

Kolam Terdalam Di Dunia

Kolam Terdalam Di Dunia

Nemo 33 adalah pusat diving di Uccle, berhampiran Brussels, Belgium, dan itu adalah rumah untuk kolam renang terdalam di dunia. Kolam renang kedalaman terdiri daripada dua kolam besar rata-rangkap dari 5 m dan 10...

Kisah2 Tentang Manchester United(Penat aku tulis)

Kisah2 Tentang Manchester United(Penat aku tulis)

Assalamualaikum……malam ini kodet ingin menceritakan ttg team bola yg kawan kodet minat sangat2…iaitu Manchester United atau lebih dikenali sebagai MU. Manchester United ni merupakan kelab paling sukses dalam EPL lepas diorang mng kejuaraan liga...

(Download) Mastika Disember 2010

(Download) Mastika Disember 2010

Majalah Mastika merupakan sebuah majalah berbahasa Melayu yang diterbitkan secara bulanan. Ia merupakan sebuah majalah yang bercorak kisah misteri, seram, masyarakat, dan pengetahuan umum. Majalah Mastika mula dikeluarkan pada 1 Jun 1951 dengan nombor...

Kitab Majmu’ Syarif Kamil . Kumpulan doa – doa dan fadhilat .

Kitab Majmu’ Syarif Kamil . Kumpulan doa – doa dan fadhilat .

Assalamualaikum , hari ni saya nak cerita tentang kitab majmu syarif kamil . Kitab ni mempunyai banyak isinya . Terdapat surah yaasin , surah al-kahfi , surah al-mulk,surah nuh dan berbagai lagi doa dan...

Presiden FAM mengucap tahniah kepada pasukan Malaysia

Presiden FAM mengucap tahniah kepada pasukan Malaysia

"Malaysia Boleh", itulah ucapan tahniah yang diucapkan oleh Presiden Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM), Sultah Ahmad Shah mengenai kejayaan skuad bola sepak negara malam tadi melangkah ke perlawanan separuh akhir Piala Suzuki AFF 2010....

(Diari) Orang yang ku sayang pergi selama-lamanya

(Diari) Orang yang ku sayang pergi selama-lamanya

Assalamualaikum , dah 2 hari aku tak dapat online . Oleh kerana kesedihan yang melampau aku tak dapat nak menahan dari tulis ke blog walaupun aku jenis tak suka share . Mungkin dengan cara...