Peminat Kpop menyebabkan Kpop dibenci orang ramai

Ramai betul yang minat kpop sekarang ni . Jemu aku tengok telatah orang minat kpop ni . Macam – macam ada.Yang perasan artis kpop tu bf diorang la , yang syok sendiri . Tak habis – habis kat mana -masa kpop je dia tau.

Yang paling tak tahan sanggup simpan banyak – banyak gambar artis kpop banyak – banyak dalam henfon , laptop . Lagi parah sanggup perabis ink printer print dan simpan dalam wallet . Lepastu sanggup beli majalah cina walaupun satu perkataan pun dia tak paham sebab nak ambik gambar buat simpan je .

Macam mana orang lain tengok tak panas hati ? Dengan gediknya , sembang tu bf dia la apa la . Aku rasa artis kpop tu pun tak nak tengok muka diorang ? Tolonglah kepada peminat kpop jangan terlampau asyik dengan kpop tu . Kemungkinan diorang pun mcm Lady gaga? Mana tau kan…

Dari minat artis ni lebih baik minat Maher Zain , ok jugak sebab dia Islam bukan kapiaq . Aku harap Astro buang channel KBSW sebab aku tak boleh nak tengok rancangan lain kat rumah aku ni!

Sebenarnya aku tak benci kpop ni tapi disebabkan peminatnya aku benci sangat kpop ni . Cukuplah tolong jangan letak gambar artis kpop dalam blog . Gerenti aku ….. X .

Kalau korang terer , rasa – rasa gambar kt atas tu dari game apa ? Hehe


72 Responses

  1. AMIRA ATIYA MYRA_ZOE says:

    hahah…akak tak minat kpop tapi layan cerita korea tapi tadelah puja2 bagai..aishh jangan lah buang kbsw…

  2. Anonymous says:

    Ragnarok Online lah.-faaiz -.-

  3. Kodet says:

    @Amira : Buang ! Buang ! MOGOK !
    @Anonymous : Ni mesti player ro ni

  4. GadisGula-gula says:

    AWQ2,, BANNER KOMUNITY BLOGGER TU KAN MENGHALANG CONTENT ENTRY. TA LEYH BACE.. TOLONG UBAT KE SEBELAH —>

  5. Kodet says:

    @Gadis gula2 , thx sbb bgtau , klu tidak org xle baca…

  6. umMie says:

    haha ,.,, ni msty sal kes adik ke sape2 ke yang gler kpop kat umah ? haha ,, jgn mlmpau sangat mnx buang KBSW ,, aq pon tgok jgak kengkadang ,, hehehe

  7. Kodet says:

    @Ummie : Peminat kPop? tengok gambar pun dah tahu.. haha

  8. Zala Wajik says:

    RO !

    fanatik gila dulu. sanggup berhabis duit topup. adoii lawak lawak

  9. Korie says:

    eh!
    peminat kpop mmg mcm tue
    biarlah. bkn ganggu hidup korang yg xminat kpop pon.
    kpop n kdrama the best oke!
    dah jgn kutuk2

  10. Kodet says:

    @Zala Wajik : huhu , dulu men server apa?

  11. Kodet says:

    @Korie : Nak kutuk2 jgak…

  12. codes 13 says:

    aku pun anti ngan kpop2 bagai ni…
    nyampah..padahal plastik je sume tu

  13. touya says:

    Ragnarok Online ! Aku asalnya tak menyampah sangat . Tapi Harcore Fan yang buat aku nyampah . Sama kes dengan Justin Bieber .

  14. arep_lockermonth says:

    Kpop best lorh! x benci x benci!

  15. Kodet says:

    @codes 13 : Anti Kpop!

  16. Kodet says:

    @Touya :JB punya lagi aku nyampah…gedik je smua..

  17. Kodet says:

    @Arep : laki pun suka kpop? haha

  18. pokerif says:

    Kpop bukan sedap sangat pun.
    Satu group kpop dah la kalau boleh mesti 200 orang ahli..
    tpi biar je la fanatik kpop ni meng-obseskan diri diorang. kisah pulak aku pasal diorang

  19. ainina jelani says:

    aku ada membe gila b*b* minat korea. smpi ckap tu bf dye lah mende lah, menyampah aku dengar. euwww tolonglah

  20. ainina jelani says:

    aku ada membe gila b*b* minat korea. smpi ckap tu bf dye lah mende lah, menyampah aku dengar. euwww tolonglah

  21. Kodet says:

    @Pokerif : tahu tak pa ,dan semua pondan2… haha

  22. Kodet says:

    @aina : tula , awat la diorang ni perasan sgt..

  23. !l||l° ~❤Misz Nadea❤~°l||l! says:

    SAYA PUN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!~ :WARGHH!!~ TAK SUKE KPOP…. 🙁 TAPI SEMUA BLOG MAJORITI ADA

  24. aishah na'ai says:

    alaa sedeynye..
    laki minat bola xpeke?????
    hahahahaaa..

  25. LDK925 says:

    i used to minat kpop2 ni (skrg biasa2 je) tp bila dah mcm ramai gila budak2 kt sekolah yg

    "ahhh kim hyun joong! ><!"

    tkpun asik retweet benda2 kpop kat twitter sampai penuh timeline.

    lpstu tak habis2 dgn lagu kpop dan buat benda yg di mention kat entri ni, rasa mcm… uhhh.. annoying nya!

  26. Anonymous says:

    SDA MINAT NAK BUAT CAMNA.. SETIAP ORG ADA KEBEBASAN MAU MINAT APA YG DRG SUKA.. takyahlah nak rendah2kan org yg minat kpop ni… dah trend skg minat tu..

  27. zahidah dihaz says:

    janganlah buang kbsw tu…tapi kalau pakai beyond ada dua channel korea…
    saya memang layan drama korea, movie korea n lagu korea…ada juga minat artis tapi tak delah sampai simpan dalam wallet…dalam blog ada letak juga….hehehehhe

    New Entry: Temubual Cikgu Shida bersama Hot.fm

  28. She's retarded says:

    Aku minat kpop dah lama dah. Sebelum Super Junior keluarkan lagu sorry sorry tu. Tapi bila aku tengok betapa ramainya golongan sejenis aku over pasal benda ni, damn!.

    Masih lagi seorang peminat kpop yang setia.

  29. Abang Zam says:

    ouh..baru sekarang K-pop famous..dulu hal ni tak endah sangat
    baru sekarang..

    abang ade buat dulu awal-awal tahun..di sini..lebih terperinci di sini

    Gadis Kiut Cenderung Gaya K-Pop

  30. Razis says:

    ini betul punya anti k-pop. hehehhe. nsht pada semua peminat artis, jgnla terlalu fanatik dengan artis tu, bukan dapt duit pun, menghabiskan duit adala. minat ala kadar dahla…

    Latest Entry Blog Razis "10 Tip Ketika Buntu Menulis Entry Baru"

  31. mei mei says:

    kenape nak anti kpop sangat ? kitorang cakap dorang bf ke gf kitorang bukannya sangkut dengan korang . kenape nak kutuk peminat kpop je ? peminat justin bieber , bruno mars pon ada jugak macam tuh . kalau kitorang beli magazine chinese pon bukannya mintak duit ngan korang . kitorang simpan gambar dorang pon bukannya dalam wallet korang . kitorang print guna ink kitorang , bukannya mintak ink printer rumah korang . so what's the deal ? berdosa ke minat dorang ? dang ! -.-

  32. lee anna shim says:

    la.. ye ke..?? sorry la.. x sedar pun yg kitorg peminat kpop ni buat anda menyampah pulak.. hurm..

    tapi jgn la sampai suruh astro buang channel KBSW pulak.. golongan ibu-ibu yg xde keje kat rumah pun suka ga layan drama korea kt channel tersebut..

  33. Nzyrahun says:

    ini kes maghah ni hahaha
    Jangan leewww buang kbs aku minat ni

    Kau jangan masuk belog aku sebab aku letak gambar kpop tau !haha

    Kadang2 aku tak faham diorang pergi konsert yang start maghrib2 tu pergh -___- .

    Aku memang minat gilaaaaa haha

  34. nina says:

    lol what's wrong with malaysian . i don't even know . i learnt a new lessons , malaysians are never an open minded person . kaythanks

  35. Anonymous says:

    apa dosa artis kpop dah buat kat kau ?

  36. Anonymous says:

    makn ai! agak2 la doe.. korang2 ni bajet ape nak suh buang KBSW nie? tak de hak kay! org bayar astro dgn duit sendirik. bukan guna duit ko pun.. adoi! memang fikiran cetek la ko ni an..pathetic tol!

  37. Anonymous says:

    ehhh pekess ni dee..nk suruh buang channel KBSW lakk..xde ye org nk lyn ko..jgn la nk kutuk2 org..dye pondan ke plastic ke besi ke kayu ke pi lantak diorg laa..dh kalo ko anti sngt x yh ahh lyn..buat dek je laa..ishh..semak btol laa

  38. Anonymous says:

    Janganlah buang KBSW. nnti aku bako tv sbb xde KBSW. hahaa~ aku ni minat lah k-pop ni tapi takdelah duk tehegeh2 tegedik2 macam sesetengah FINATIK FANS! Diorang tu kipassusahmati memanglah macamtu~ aku relax je tengok ni. cool lah. itu nk benci ini nk benci. camtu baik takyah hidup kalo semua benda nk benci. ntah2 kat diri sendiri pun benci XD.

  39. I'M THE KPOP LOVER 4 EVER AND EVER says:

    heh knp lah korg ska kta artis korea tak ori??abis 2 kauorg ingt artis mlsyia nie ori sngt ke??klau korg ta ska kpop pown tayah la kutuk2..last2 korg kena kutuk blk..

    aq stuju ngan kpopers ats 2..klau ktaorg smpn gambar artis korea dlm dompet pown ada ktaorg kacau dompet kau ke??ad kitaorg mntak dwet kau bli mjlh cina 2??dwet MAK BAPAK kitorg gak..
    tak kacau sesen pown dwet kau..

    aq dah lma mnt kpop tp tadalah plak aq bkak 2dung..korg kta yg mnt kpop gedik ek??baik kitorg mngedik ngan artis korea drpd mngedik ngan bf kitorg..

    kalau aq na ckp yg lee kikwang 2 BOYFRIEND aq 100000x pown kau na blh bwat pe??kau jeles la 2 tadak awek yg nak at kau….wagahahahahahahahahaha

    klau na ckp 2 len kali jaga lah sikit bhsa 2…kau ingt kau suruh astro bwang chanel kbs 2 diaorg na dngr ke??hahahaa..mimpi!!
    kau cadang lah smpai kiamat diaorg takan ikot pnya…bwang karan jea lyn kau!!

  40. Anonymous says:

    aq pon sokong dgan kpopers kat atas tu,,yang kao sebok dgan hal kitorang nape ? aq pon xpaham la..ade ke myusahkan kao kalau kitorang mnat k-pop ? sangkut dgan kao ea ? kao ni mmang xopen minded la..just mnat la wei ! bkan sampai kit0rang puja2 ! buat mcam tuhan ! pliss la wei ! opn minded skit kayy ! ke kao jeles muke kao tu xmcam muke korean tu ? baby face gitu ? jeles ea ? sian kau ! haha ! then..kao na suh astro buang chanel KBS tu kan ? jgan harap la weii ! mimpi sampai mati laa ! haha ! kao ingat kao ni sape yang de0ang nk ikut ka0 ? ag0ng ? PM ? MB ? haha ! 😛

  41. Chempaka Sari says:

    betul tu yang tak suka peminat die je over sgt melampau dari yang lain.

  42. Chempaka Sari says:

    haha meroyan la cik anon kat atas ni hehehe…

  43. Anonymous says:

    i know how annoying it can be when people all around u are talking about kpop because u knew none of it.i've been there too.but that was before i discovered the true beauty of it.u should understand that everyone has their own music taste n i myself tak pernah marah mat rempit yang obses kat lagu rok kapak tuh.i can totally understand them but why cant u understand us.kpop is not just about the music or cute faces.they've got the personalities that anti-kpops would never know.fine if u hate kpop,atleast try to respect others.

  44. kim aiminew says:

    nyampah btul aq klu ngan org cm nie ! oiit , artis yg ka ske tu bgu sgt er ? aq tgk kpop lg ok drpd yg len . wei , pk r ! astro x kan buang KBSW sbb klu diorang buang , org jd ckit dh la nk langgan astro sbb org tgh glr kpop skrg nie !! ala , blog ktorang , bkn blog ka pun ! siul btul la ka nie ! adoii !

  45. open minded says:

    salam..

    hmm agak panas isu psl kpop ni.. Sebenarnya aku ni salah satu peminat kpop but Super junior and SNSD (Girls Generation) bias.. hehe.. hmm.. music tu universal.. tak semuanya yang minat Korea tu tak sokong artis tempatan.. sokong tapi yg bagus la.. tak kata artis tempatan x bagus tp hmm ada lainnya dgn artis tempatan.. Bukak minda tu.. klu rasa pelik knp org fanatik sgt.. biar la mereka tu.. jgn dilayan.. klu tak suka buat hal sendiri but respect minat org lain.. org lain ada perasaan jgk.. cthnya.. lelaki minat bola.. Dulu aku pun xfhm apsal minat sgt.. padahal kena kejar 1 bola je kot.. mcm org bodoh.. tp bila fikir balik.. mungkin sbb ada passion dia sendiri.. kita kena respect minat org.. baru aku fhm.. dah nak minat nak buat camne.. hentikanlah anti anti tu.. klu nak anti sgt.. anti la lps kau dah study culture, muzik korea tu semua.. apa yg bagusnya muzik diorang, gosip, hiburan, attitude artis korea tu semua .. bukak minda tu.. (tp jgn terlebih bukak la.. hehe).. ok sekian.. jgn gaduh gaduh.. 😀

  46. aku says:

    biasanya, kpoppers yg umor 21 ke atas xfanatik sgt kalau fanatik pun xmlampau2, xsimpan2 gmbar dlm dompet,xgile sgt2 kta tu bf dia…
    bdak2 skolah mmg melebih2….haku pon jadik geram..oi dik, pi blaja habis2 dlu..nak pi konsert kpop pon mintak duit mak bapak,..nyampah habes smua dia nak ltak gmbr2 kesayangan dia la konon…..

  47. anonymous says:

    biar la org nk mint kpop pn..sume ad hak msing2..klo hal lam umah ko xpyh la smpi nk bnci kpopper yg len. 1 ag sal kbs 2 nk buang xpyh la. aku slalu lyn..tp umah aku ad beyond cenel kbs 2 xlyn sgt. 1 ag pe dosa fans kpop kt ko?? nie mst kes if ko laki la msti kne rijek ngn pmpuan ko syok sbb mke xcm aris korea,,kesian..kpop forever..1 ag duit ktorg bli mjlh..album or what else 2 duit ktorg xpyh nk cbuk…

  48. i'm so lovely says:

    BAHAHA!! aku mampu gelak je bila baca artikel tak matang macam ni. rilek la bro. sampai nak mintak astro buang KBS channel ni ape kes? aku x kesah pon. aku kenal kpop dari You Tube je. nak benci pun benci la. aku memang suka kpop. hari2 dalam kete aku pasang lagu kpop. seblom tdo aku dgr lagu kpop. dalam enfon, pc n laptop jgn cakap la. memang blambak2 je artis kpop. produk2 kpop pun aku beli. aku mmg loyal fan sbb beli cd2 depa yg original je. nama kucing aku pun aku letak nama korea. tp nama anak aku nnt xde la. boyfren aku pun xde masalah ngan kpop aku. family aku pun xde la sampai cakap nak buang kbs ke, laptop aku ke or kucing aku ke. so, klu u benci, kitorang pun berjuta2 lemon lagi la benci kat ko. hehehe. deal what? itu je la yg ko dpt sbb benci kitorang. astro pun xde smpi nak musnahkan channel korea tu der. annyeong~

  49. greenpeas1717 says:

    hoho…you’re making me laughing to death!!!!!okay..lets talk nicely…KPOP…do u know why kiteorg minat ???…because,their’s music universal!!!music is universal..so,please..open your mind!!!
    dont judge book by the cover…and dont judge them if you dont know them…im tripleS..and if you wanna know..what is tripleS..”SS501’s supporter…we are here to support them..and yes,im obsess of them..crazy for them..so,what??????…i bought their’s album.their’s photobook..their’s stuff ..did im asking your money???no isnt???..so what??wht’s your problem???
    no matter what have you said and done!!!
    you’re just nothing…!!!
    nothing….:))))

    • Kodet says:

      kisah apa universal x universal , lagu macam tu nak kata universal ? wahahaha

      • anonymous says:

        kepala jamban lu…ko mmg xtau sal muzik ke ape..n ko xrti nk hormat org pnye citarasa ke????? mlut cam longkang..konpem lu kne rijek ngn awek2 coz mke ko cm lmbu kt tpi jln tgh mkn rumput…we are triple s n always support them n others kpop star..n to those people who are like u that juz know to bash another kpop supporters juz go to hell!!!! ktorg bli brg2 dorg x gne duit ko..ktorg dgr muzik dorg xgne tlinge ko n ktorg tgk vc dorg xgne mte ko..so u juz shut up..org cm lu ptut kne maki je..xrespek citarasa org..n d sbb kn lu xhormat org..u have to remember no one will respect u barua!!!

      • aku says:

        dulu aku rajen baca belog kau, jujur aku bgi tahu, kau tak matang !

  50. gikwang says:

    ade kacau mak kaw berak ? ?lebih kaw mati lgi seng lah wei cm puki kow tau x muke ko tu . .kaw kwn babi mne kaw taw pe sial hdop kaw munx kene sumpah nn org jea lah bbi hutan

  51. Ftnbhh_Elf says:

    Assalamualaikum Warahmatullahiwabrokatuh !
    Salam perkenalan Pakcik ! *er, hg umoq brapa? Aq tktau ,so pnggil pakcik ja lah*
    Aq rsa, Pakcik2 Makcik2 kt Malaysia pon ada jga yg pegi konsert2 kpop Di KL , ADE DIORG BUAT RUSUHAN KE DER??? Diorg pon dh faham bebenor dgn perangai remaja skrang ni. Dh xder bnda lain dhhh yg boleh stop diorg dri mnat kpop melainkan *Mati* okay ? So , Kau pakcik , ape kau kisah ? Ek eleh, kau laki ke pompuan mann? Laki? Pompuan? Ahh. Kisah apa aku . dh tk layan tu sudah la der! OPEN MINDED WEI! Mmg cri psal lah . Haishh . Haa, ni spe yg suruh kau tulis benda ni smpai nk suruh delete KBSW ? James Bond suruh? *err* Pakcik , Hakikatnya , Pompuan,Laki akan minat sesuatu benda . Dan Mereka xkan libatkan org lain untuk minat bnda yg diorg minat *kcuali sebar virus Kpop dkt kawan karib* Kawan Karib jea Oke???????? Bukannya dekat Pengetua ! Heh , Papepon , ko tgk la pakcik oi , Kalau smpai ade Kpoppers Luar negeri dapat tau smua ni , hbis kau kene Bash ! Msok Junk la kau . Spammmmm!

    • Kodet says:

      bagi gmbr pak cik mak cik tu kalau ada .. mesti tu kena paksa ngan anak tu

      • fans kpop 4eva says:

        2 jnis lu der men pkse2 mak…waakkakakaka…aku rse kpop nie whole world tau..dorg wat konsert kt ngara2 len…bru2 nie SMTOWN concert kt paris about 10k pegi..so org paris pn leh bukak minda dorg..ko lak nk bsing2 cm cibai…

      • Ftnbhh_Elf says:

        woi pakcik , hg igt aq rjin sngt nk cri kt hg ? JAWAB SALAM PON DAK ~
        xda msa ah nk cri kt manusia cam ang ~
        hg kna FREE , pi cri sndiri , berlambak aku rsa , x pon , hg pi try tgk dkt konsert2 yg akan dtg nnti , sumpah hg ternganga ~

  52. anonymous says:

    eh, sapa nama kau? apalah masalah kau tetiba nak condemn pasal kpop lah, delete kbsw la, macam orang yang takde otak! Apa kau tak pernah belajar tentang hormat apa yang orang lain minat? Ke dalam kelas kau tidur. lantak diorang la nak minat apa, ada diorang ganggu hidup kau, duit kau, badan kau? Pegi matila, kau tahu tak, sekurang-kurangnya diorang ada life diorang sendiri, daripada kau? hampeh, entah-entah asik dok melancap depan laptop. lagi bodoh! Seriously, kau buat malu bagi kaum kau. Aku tau dah kenapa kau cakap macam ni, sebab kau nak popular macam artist kpop jugak kan. Maklumlah, kau tak handsome, muka macam gorilla, sixpack pun takde, gelap macam kain hitam. Tak macam artist kpop tu, handsome la, muka jambu, banyak perempuan tergila-gilakan diorang. Haha, kau nie, memang buat lawak la, patut masuk raja lawak, boleh jadi juara, nanti mesti ramai yang sanggup berhabis duit hanya untuk kau, sampai kau pun naik menyampah tengok muka diorang, orang dah glamour la kan. apa punya orang,bertindak sebelum berfikir, bodoh namanya, kau tahu?

  53. aku says:

    Kodet terus terang aku cakap kau sgt sgt tak matang
    k. bye

  54. Suka hati aku lahh!! says:

    KODETTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT

    HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHAH 😛

    UWEKKKKKKKKKKKKKKKKK, TAK MATANG !!!!! KUIK

    jikyeobwa wat janha ni sarangeul gin ibyeoreul
    neul sangcheo badeul ba en nan ge na, ah
    kkok baro bwa, uneunge shilheoseo geurae
    apeunge himdeureo geurae, geureon neol bolttae mada

    KAHKAHAKAHKAHAKAAAKAKAKAKAK!! BOOOOOOOOOOOOOOOOOO SAMA KODEtt

  55. Yana says:

    Awak tak popular mcm dia orang tu kan.Kan muzik itu universal.Itu hak sesiapa nak suka KPOP ke tak nak suka ke.Tak kan kita semata-mata nak suka maher zain kita suka muzik yang lain kita suka yang lain.YANG PENTING HAK UNTUK MENYUKAI SESUATU MUZIK ITU.

  56. amirul says:

    ni mesti adik ke kakak konker tv.. ak pn dlu nk tgk bola ke rncangan lain ke bergaduh jgk ngn adik… tp dah mak backup mengalah la ak..
    skrg x spe nk tgk tv(x dak astro) sume layan laptop.. ak try la tgk MV snsd lagu gee.. mula2 tgk lagu dia rancak sedap gak.. tap pergh.. awek korea cun gile.. tah tetiba jd peminat k pop lak ak.. i love snsd.. pling suke soo youngiee.. laki mna yg x tgk snsd ni rugi la..

  57. AnnaFabregas says:

    Ececeyh.. marah nmpak paklong? Mcm gila glemer ja? Hg dengki sbb hg x ensem mcm Lee Minho kan? Sbb hg hitam kan? Sbb hg pendek kan? Hehe. Or mungkin cinta hg bertepuk seblah tgn sbb awek tu x suka kat hg sbb hg x ensem. Keh33 lagi. Mak bapak aku x kesah pun aku nk suka sapa2.. so u can shut the fcuk up. Kpop2 aku pun sampai jugak aku kat Korea. Hg tu dok bising2 kat sini, hg tau x Korea tu kat mna? Pfftt. Hidup la dgn optimis wahai manusia.. X kemana la hang klu nak benci mmbenci tanpa sebab ni. Btw, SPM byk failed x?

  1. September 10, 2011

    […] Peminat Kpop menyebabkan Kpop dibenci orang ramai […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *