Perkara penting perlu dibuat apabila menukar template baru

Assalamualaikum . Kadang – kadang kita suka menukar template untuk membuatkan blog kita lebih indah dan sedap mata memandang , tetapi ada yang kita terlupa . Benda ini agak penting untuk korang membuat blog korang senang berada di search engine .

Meta Tag
Inilah kita sering terlupa apabila kita menukar template baru . Aku bukan nak ajar cara buat meta tag cuma nak peringatkan guna Meta Tag di blog . Apa istimewa Meta Tag ni ? Ini untuk meningkatkan entri/blog melekat  kat search engine apabila orang search kat Google. Untuk dapatkan tutorial aku syorkan dapatkan kat Budak Nakal.
Klik Sini Untuk Tutorial ( CTRL + klik link )

Letak Iklan Nuffnang di setiap akhir entri korang
Untuk membuat iklan kita lebih terampil dan senang untuk diklik , kita boleh meletakkan iklan jenis Rectangle di bawah setiap entri terbaru korang . Contoh korang tengok blog aku , di akhir entri ada iklan rectangle kan? Jadi itulah fungsi nya tanpa bersusah payah paste kod iklan nuffnang kat setiap akhir entri . Aku syorkan dapatkan tutorial ini di NurizSpace .
Klik Sini Untuk Tutorial ( CTRL + klik link )

Klik sini untuk sambung baca


12 Responses

  1. antudegil says:

    favicon bagi aku tu untuk fancy. orang kata senarai yg dah masuk2 akhir bila yg penting dah buat. by the way, nice artikel.

    Entri Terkini : Perlu Sangat Ke Perfect English Bila Bertutur?

  2. NadiRah says:

    thnks..nad baru tukar templte…

  3. zuar says:

    seriesly aku buat apa yg ko tulis..haha.aku baru tukar 4 kali je theme sejak berblogging ni..tp mmg aku akn buat bnda2 ni semua kalau tukar tema baru

  4. Kodet says:

    @Zuar , bagus2 … bru sng nnti org search kt google trus kuar nama blog kita ..tp satu je jgn dofollow…

  5. Mr.Kerro says:

    nice info kodet!

  6. jackieKOH says:

    terbaek r… thx.. nanti ak try~~

  7. cikpuanhady says:

    yang bloglist dan widget html akan kekal ek..tak hilang ke?

    Jom skodeng :HeartBeat.my Memang Masyukk

    Jom skodeng :Anwar Hadi | 1st time tengok terus suka & gelak tak hengat!

  8. ♥aNn HerY♥ says:

    nice info~!

  9. tengku asmadi says:

    bagus2 info utk org yg agak buta It macam kawe 😉 nice

  10. syuwai says:

    thanks sudi share tips ni ea..

  11. Arya Putra says:

    cun la bro!
    bagus entry kali ni!

  12. penhitam says:

    untuk pengguna blogspot, ini benda yang perlu dilakukan untuk blog korang nampak lawa dan kiut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *