Perkara yang perlu dibuat sebelum new post

Bila korang tak ada idea nak buat entri terbaru , jangan korang buat benda tak berfaedah sebaiknya buat 3 perkara yang aku akan kemukakan dalam entri ini . Korang boleh dapat idea , visitor ramai dan blog mendapat sambutan dengan cara ini .

Promot entri lama – lama

Cara nak buat menatang ni senang saja . Korang blogwalking lah ke blog – blog lain dan tinggalkan link entri lama korang di shoutbox dia seolah korang macam ada post baru . Benda macam ni boleh tingkatkan lagi uv . Try lah cara ni .

Tinggalkan Komen kat blog orang lain berserta link blog

Masa ini korang tak ada idea lagi so boleh la visit blog orang lain lepas tu komen – komen dengan tinggalkan link . Sedikit sebanyak dapat la membantu tingkatkan visitor bila korang tak ada new post .

Visit blog – blog otai

Masa ini korang boleh visit blog – blog otai untuk mendapat inspirasi untuk mendapat idea untuk entri terbaru korang . Sebab cara penulisan blog otai ni memang senang nak difahami . Bagi aku , otai dengan newbie sama saja . Yang tak sama cuma umur blog je .

Tengok Tips – tips blog

Masa ni korang boleh luangkan untuk baca tips – tips blog . Contohnya berkaitan tips tingkatkan visitor dan banyak lagi . Tapi kalau korang nak tips – tips untuk blog ni korang boleh check kat blog aku je .

Makeup blog

Kalau blog korang punya design masih tak best , designlah dulu blog korang .  Kalau template da ok , korang boleh pulak tambah widget yang ringan – ringan , kalau berat nanti lambat pulak load blog .

Ping entri blog korang dengan nama entri

Pergi ke Pingler.Com dan ping nama entri korang dan letakkan link entri . Nanti bila orang search google , kemungkinan entri korang yang diping itu akan keluar . Tapi ambil masa sikitlah .

Join Contest

Cari kontest – kontest yang hadiah menarik dan ada harapan untuk menang . Lepastu tulis entri pasal contest yang korang join , so korang tak payah fikir nak buat post baru lagi . Itu saja.

Ini sikit tips apabila aku tak tahu nak buat apa bila idea untuk entri baru tak ada . Kalau ada lagi (rasa macam dah tak da) , kalau ada sila bagitau kat ruangan komen ya kawan – kawan .


14 Responses

  1. menusuk hati says:

    oh…hehe…best gak blog ni..banyak tips menarik

  2. NadiRah says:

    oh…okay!!! thnks..

  3. rayne rawt rawt says:

    nice tips.. akan ku ikuti nye..

  4. nuraz says:

    terima kasih kodet=)

  5. SyedGraphiX says:

    plg malas nak promot. haha

  6. aLoNg.... says:

    tips yg bgs!!

  7. G says:

    trm ksh. info yg bgs. 🙂

  8. diamuslima says:

    bagus2 tips ni… kluade masa memang wat tp klu dah x ade. humm bersarang la blog.. huhuhu

    http://diamuslima.blogspot.com/2011/01/4k-ape-yang-4-k-tu.html

  9. Kodet says:

    @nadhirah welcome
    @Rayne : thx ikuti tips blog ini
    @Nuraz : sama2
    @Syedgraphix : ping je kt gb
    @@along : thx
    @G : thx
    @diamuslima : x semestinya….kita kna sediakan backlink untuk blog kita…x kira mcm mna mesti ada pelawat

  10. sekamar rindu says:

    salam…

    blog yg penuh informasi…

    **follo ur blog..**246

  11. Pendapat Syah says:

    terima kasih dgn tipsnya

  12. Mr. TN_SkY says:

    gud2 =_=

  13. chaied says:

    Yeah..Saya Bace Post Ini..
    Sama²..

    (Respon Kepada Ayat² Bawah Post a Comment tu..)

    Terima Kaseh Tipsnya~ Hee.. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *