Remaja 17 Tahun Tebuk 300 Ekor Ayam…. Astagfirullahaladzim

Ini memang berita yang paling pelik bulan ini. Di Tasikmalaya, Indonesia, seorang remaja, AS, 17, yang dibicarakan semalam atas tuduhan meng’ehem²’ seorang kanak-kanak berusia enam tahun, mengejutkan mahkamah apabila mengaku turut ‘menebuk’ 300 ratus ekor ayam.

perkosa ayam

Hakim yang mengetuai perbicaraan itu, Motur Panjaitan berkata, ini kali pertama dia mendengar kes seumpama itu. “Tertuduh mengaku ‘menebuk’ lebih 300 ayam dan kebanyakan haiwan itu mati akibat perbuatannya,” kata Motur.

Perbicaraan itu diadakan secara tertutup tetapi keadaan di luar penuh sesak dengan beberapa orang membawa ayam mereka kerana mahu menuntut ganti rugi.

Peguam AS Ramadanil S Daulay berkata, remaja itu memiliki kelainan dotdotdot.

“Kami memohon kepada mahkamah supaya mengarahkan tertuduh menjalani rawatan,” katanya kepada wartawan selepas perbicaraan itu.

AS ditangkap selepas meng’ehem²’kan seorang kanak-kanak dan mencampakkan mangsa ke laut beberapa bulan lalu. Kanak-kanak berkenaan ketika itu dirawat di sebuah hospital tempatan.

Sementara itu, seorang penduduk yang berada di luar mahkamah berkata, dia dan beberapa jirannya mahu AS membayar ganti rugi terhadap kematian ayam mereka. – Agensi


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *