Semakan Keputusan Peperiksaan Semester Program Matrikulasi (PSPM) 2 Program Matrikulasi (PST) 2010/2011

     

   Salam kawan-kawan , bagi geng-geng yang ingin mengemas kini Permohonan Ke Universiti (UPU) dan USM Lepasan Matrikulasi Fasa 2 anda boleh view dibawah sekali dan bagi yang ingin menyemak keputusan PSPM 2 PROGRAM MATRIKULASI (PST) SESI 2010/2011 , 2 cara semakan untuk memudahkan lagi masa anda untuk menyemak keputusan anda . Sebelum itu aku nak bagitau , Calon-calon Peperiksaan Semester Program Matrikulasi, Kementerian Pelajaran Malaysia, Semester II Sesi 2010/2011 boleh menyemak keputusan peperiksaan tersebut pada 18 Mei 2011 mulai jam 10.00 pagi melalui saluran-saluran di bawah:

    1) Anda semua boleh menyemak keputusan anda di talian SMS .

Taip MOE MAK No.ic dan hantar ke 15888

Contoh: MOE MAK 92070104**** hantar ke 15888
     2) Layari Laman Web .
Klik gambar dibawah ini untuk ke Portal

Klik pada pautan “Senarai Aplikasi : Pra Universiti

Klik pada pautan “Semakan Keputusan Peperiksaan Matrikulasi Kementerian Pelajaran Malaysia

Masukkan : Login name

Masukkan : Kata Laluan (ikut arahan)

   3) Hubungi Kolej masing-masing di talian :

Kolej Matrikulasi Melaka
No tel: 06-3847778

Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan
No tel: 06-4841825/26/27/28/29

Kolej Matrikulasi Pulau Pinang
No tel: 04-5756090

Kolej Matrikulasi Perlis
No tel: 04-9868613/614/615/616

Kolej Matrikulasi Labuan
No tel: 087-465311

Kolej Matrikulasi Johor
No tel: 06-9781613

Kolej Matrikulasi Perak
No tel: 05-3594949

Kolej Matrikulasi Kedah
No tel: 04-9286100

Kolej Matrikulasi Pahang
No tel: 09-5495000

Kolej Mara Kuala Nerang
No tel: 04-7867250

Kolej Mara Kulim
No tel: 04-4966422

Kolej Matrikulasi Teknikal Kedah
No tel: 04-4682508/4689

Kolej Matrikulasi Teknikal Pahang
No tel: 09-46771037/4661106

Kolej Matrikulasi Teknikal Johor
No tel: 07-6881630

Kolej Matrikulasi Selangor
No tel: 03-31201372

atau hubungi Sektor Hal Ehwal Akademik BMKPM di talian 03 8884 4022

untuk UPU Fasa 2, boleh check kat link bawah ni ..

fasa-2-upu-dan-usm-lepasan-matrikulasi

 sumber : sumber

 NOTA UPDATE : Maaf diatas kekeliruan yang timbul .Segala info dan sumber yang saya dapat bahawa semakan keputusan akan keluar pada 18 mei 2011 pukul 10.00 pg atau 12.00 tgh hari . Tetapi saya mendapat banyak feedback menyatakan bahawa tiada apa-apa info terkini di web portal KPM . Saya akan update sekali lagi bila saya menjumpai info terkini . Laman portal KPM tengah Problem loading page kerana mungkin traffik sesak dimasuki pengguna . Saya akan update setelah berjaya access


INFO TERKINI : saya mendapat info dimana anda boleh menyemak keputusan peperiksaan di E-Perkhidmatan , Internet , dan akan jumpa Pra U . ( Problem loading page ) – Diharap bersabar , ramai pengguna tengah online . sebab tu slow dan problem loading page . Sekejap lagi akan ok . Harap Maklum .

Lagi terkini : untuk kolej matrikulasi kedah, keputusan PSPM hanya boleh diketahui bermula esok 19 mei 2011, jam 10 pagi disebabkan keputusan masih berada di putrajaya.

KLIK DAN BACA ENTRY INI KALAU KORANG TAK DAPAT RESULT LAGI .

UPDATED : 4.09 PM – 18/05/2011 

da boleh check online di portal dibawah ini . enjoy ^_^

http://apps.moe.gov.my/matrikulasi/keputusan_exam/ 

 

result pspm 2 program matrikulasi (pst) sesi 2010/2011, semakan keputusan peperiksaan semester program matrikulasi 2010/2011 , Mengemas kini permohonan fasa 2 upu dan usm lepasan matrikulasi, keputusan peperiksaan semester program matrikulasi (PST), matrikulasi 2010/2011, keputusan matrikulasi 2010/2011, keputusan peperiksaan semester matrikulasi 2010/2011, fasa 2 upu dan usm lepasan matrikulasi .


1 Response

  1. far_east says:

    juz nak tambah info…

    untuk kolej matrikulasi kedah, keputusan PSPM hanya boleh diketahui bermula esok 19 mei 2011, jam 10 pagi disebabkan keputusan masih berada di putrajaya.

    harap maaf yer pada yang dok call tue…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *