Setakat trafik orang tak pandang , orang pandang earning

Kadang – kadang aku rasa meluat tengok perangai blogger yang suka tunjuk trafik lepas tu bagitahu trafik uv sampai 1-2k . Mampos la trafik berapa , orang tak tengok trafik tapi orang tengok earning . Bukan aku jeles , tapi aku memang tak suka orang nak tunjuk trafik yang kosong tu .

Ada trafik , tapi earning hampeh . Bagus macam tu , blogging bukan kerana duit , tapi kalau hobi tu takyah nak menunjuk trafik blog tu . Kalau korang tunjuk trafik nak tarik pengiklan takpe . Tapi kalau takde page pengiklanan dalam blog korang , lepas tu nak menujuk – nunjuk trafik blog nampak sangat la nak menunjuk dan nak orang gelar korang otai .

Huhu , ” fan page yang berusia 4 hari ” dengan fans 1000++ . Patutnya korang bersyukur kalau jadi macam tu , bukan untuk hebohkan kat facebook berkali – kali fan page yang berusia 4 hari untuk tujuan nak suruh orang memuji korang .

Mula – mula orang biarkan je , tapi lepas tu orang akan cop korang blogger poyo dan bajet . Bila orang dah meluat , bukan senang nak hilangkan perasaan meluat tu , tambah – tambah korang tak tahu sapa yang meluat kat korang dengan hidung tinggi korang .

Err , kemon la !


11 Responses

  1. Zala Wajik says:

    harap-harap aku tak macam tu lah.

  2. Muhamad Luqman Hakim Mahmud says:

    wei!! kodet aq tau sapa tu..heeeeee

  3. !! Kodet !! says:

    @Zala Wajik : harap2 la …
    @Luqman : ahh , mesti la ko tau sebab ko la tu

  4. Belalang Hijau says:

    harap belalang masih berpijak d bumi yang nyata 🙂

  5. Dawa says:

    btol tu. stuju. hehe

  6. Wyna Nubies says:

    As Salam,

    siapakah gerangannya itu wahai tuan hamba? haha~
    perangai poyo jer,mmg cmtu..huhu~

  7. Ujang9897 says:

    trafik aku sikit..

    duit dr blog pun sikit..

  8. pneumedic says:

    nasib baik aku xpnh tayang earning n traffc aku..hehe

  9. titan says:

    betul tu. betul..haha..

  10. Mr.Kerro says:

    menten low profile sudah hehehe.. nnti dah kedubuk msyuk, bru tunjuk hahaha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *