Siapa kutuk budak “KAPEL SEMINGGU” tu? Baik baca entry blog eh!

Assalamualaikum , Mesti tengah panas dengan verita video Puteri kan ? Hmm ,sebenarnya video tu di uploadkan lama  dh tapi di privatekan dan video tu takdak sapa yg view. Memang niat taknak publickan tapi masa hangout last week ramai pulak yang nk view , Mulanya kami *saya dengan ery* terima komen yang baikbaik daripada anda semua. Kami ingat benda ni akan okay, Puteri ada mintak nk private balik vid tu tapi ery tak kasi sbb dia kata semua orang suka dan dia nk download masuk note II dia. So tak jadik lah nk privatekan semula.

000

Puteri tahu ini semua salah Puteri buat vid mcm tu . Puteri nak mintak maaf kalau ada buat koqang rasa sakit mata ka sakit telinga ka apa. Allah uji Puteri ni bersebab. Mungkin atas apa yg dah Puteri buat selama ni. Mmg dari dulu lagi Puteri ramai haters, tapi selepas buat vid ni lagi bertambah lah kan? Malah seluruh malaysia mugkin seluruh dunia. 

Allah maha mengetahui apa yg akan berlaku disebalik semua ini. Mungkin Allah rindukan doa daripada hambanya yang bernama Syazwani :’) Allah rindukan solat taubat dari hambanya. Dia lebih tahu daripada segalanya. Puteri hanya mampu berdoa dan melihat. Korang ramai namun ? Puteri seorang diri , Nasib ada kawankawan yang sangat baik dan selalu sokong wani dari belakang .

Puteri mohon , orang yg upload vid puteri kt youtube, tlg lah delete. Puteri baru tahu saat dan ketika ini siapa yang bergelar kawan dan bergelar musuh . Mungkin verita ini akan terus tersebar tapi, Puteri redha dengan dugaan Allah malah Puteri bersyukur diatas apa yg berlaku ini mengakibatkan Puteri selalu mendekatkan diri dengan Allah. 

SubhanaAllah, Semalam lepas tengok apa yg terjadi , Hati gelisah sangatsangat. Walaupun kawankwan, family dah ckp sabar semua tapi ttp tak okay . Lepas buat solat solat semua, baca alquran , rasa betapa tenangnya hati ni. Allah maha berkuasa . 

Mungkin setakat ini sahaja post saya buat kali ni. Tapi ini mungkin post terakhir dari saya. Assalamualaikum :’)


9 Responses

  1. kwamp says:

    Jgn nk salahkan fate…
    Dia patut fikir tentang kesannya sebelum buat video tu…
    X pasal2 mak ayah kena tempias, malu…
    Alasan tipikal, koman, cliche…
    Dah lama upload konon..bukan lagu yg dinyanyikan tu boleh dikata baru gak ke?
    Bodoh

  2. eika says:

    x pe lha…jdi kn pengajaran,,,,n y laen biar kn n bgi die peluang untk brubah..0k…insyaAllah…

  3. ahmad farhan says:

    Sabar.. Apa yang kita hadapi ada hikmahnya.. Awak ada bakat dan mempunyai suara yang sangat sedap.. Org lain mungkin hanya pandai mengata dan tidak tahu apa sebenarnya yang terjadi.. Awak kena ingat, doa org yang teraniaya sangat cepat dimakbulkan oleh Allah..

  4. Yun says:

    Hotakmu. Ko solat ape smua nk taubat ke ape ke pon nk kecoh ? Heboh habis sbb nk tutup malu ? Bongok. Sape kesah ko taubat ke tak. Org kesah pasal kbodohan ko tu je. Nk mengencing kaki kencing. Vid lama ? Kepala hotak. Mcm aku tak kenal ery tu. Korang kapel lame dah ke ? lier..

  5. sharafuddin says:

    okay saya bagi nasihat la, saya pon ada banyak buat salah tapi saya tak suka tunjuk benda2 salah saya dekat org ramai. bercouple tu kan salah di sisi agama, so tak patut tunjuk kat org. even kalau ada org suruh pun. takkan benda salah org suruh, kita nak ikut? nasihat ni pun saya kata dekat diri saya ni jugak, hamba Allah yg selalu terlupa 🙂 p/s: org zaman sekarang bnyk yg memikirkan liberal dari memikirkan agama (terimalah kenyataan, jgn marah). hehe

  6. Bobo says:

    Sesetengah org geram tu bkn pasal dia buat video tu..tp statement setia cinta selama2nya la, hanya dia sorang dlm hati ini mengalahkan kuasa tuhan yang menentukan.

  7. Terence says:

    bro2 sekalian..tidak salah juga dia bt vid ne..sb luahan dri hati tu ada makna sebenarnya,cuba kmu fikir secara logik jikalau cik ne simpan rasa cinta di dln hati tanpa di lafaz apa akan jdi??kmu fikir la sndri..kcian cik ne di kutuk2 tah smpi ke mana dah..klu kmu tak suke vid ne jgn la smpi nak kutuk org..klu kmu,kmu brani ke nak bt mcm ne arr??pasti tak kn..nah..jdi suke hti cik ne la nak bt pe..klu brni bt vid sndri jgn kutuk2 org tak baik tau..menghakimi org pn tak baik tau..itu antara dia dan tuhan ja yg tau..fhm ke..hehe..

  8. serius la kesian aku tgok budak nih tapi yang takleh belah cover dari bobo serius mother F ni korang tengok sini parody dari bobo http://ceritaapakah.blogspot.com/2013/07/omg-bobo-parody-cinta-seminggu-adik.html

  9. aiza farinaz says:

    xpelah benda pn dh lps…jdkn pgjrn..seeloknyer fokus pd study…ini bkn ms yg sesuai nk bcinta bagai…bahagiakn mak n ayah dl…kesian dorg ok…u ade talent…next time jgn bt mcm tu lg ok…guna kelebihan yg ada utk sesuatu yg bfaedah…mtk maaf ats komen akak sblm ni..g.luck…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *