Simpanan Jongkong Emas Milik Bank Of England Bernilai 750 Billion

Bank of England memiliki simpanan jongkong emas bernilai 750 Billion. Bila sebut pasal Bank Of  England mengingatkan saya kepada Rothchild Family. Bayangkan berapa besar gudang menyimpan jongkong emas England ini.

Terdapat berpuluh ribu jongkong emas yang disimpan di sini dengan setiap satunya bersaiz 28lb dan berketulenan 24 karat. Jumlah jonkong emas itu dikatakan seberat 4,600 tan.

Gudang ini dibina di bawah tanah dengan ketebalan dinding gudang sehingga beberapa meter di bawah jalan raya yang sibuk di London. Ia dikatakan berada di lokasi Old Lady of Threadneedle, di mana ibu pejabat Bank of England’s City of London berada.

Untuk fakta, apa yang anda saksikan dalam gambar-gambar di bawah ini hanyalah satu per dua puluh dari keluasan sebenar gudang emas ini. Keluasannya adalah lebih besar dari keluasan bangunan tertinggi di London, Tower 42.

Bayangkan saja, untuk membuka pintu masuk ke gudang ini, anda memerlukan sebatang kunci yang bersaiz 3 kaki panjang. Itu belum lagi termasuk pelbagai tahap sekuriti canggih yang ada di situ.

simpanan emas rothchild 1

simpanan emas rothchild 2

simpanan emas rothchild 3

simpanan emas rothchild 4

simpanan emas rothchild 5

simpanan emas rothchild 6

Bayangkan diketika negara Islam sibuk menggadai emas untuk mendapat wang kertas, si Rothchild sibuk menyimpan emas yang akan bernilai ketika akhir zaman nanti dan terus kaya.


1 Response

  1. gp says:

    Weh kasi la aku satuuuu je!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *