Taktik blogger cari visitor ramai dan promot blog yang terbaru

Berkenaan tajuk di atas , memang kebanyakkan blogger suka guna cara terbaru untuk meningkatkan visitor dan mendapat buffered earning . Banyak cara terbaru yang kita tak sedar . Kadang – kadang kita tak sedar yang kita mempromosi blog orang secara percuma tanpa berbayar dan tanpa pulangan .

Maksud aku ialah apabila korang join satu contest . Korang perlu membuat satu entri dan tagged 3 orang kawan serta meletak banner di sidebar korang sebagai syarat contest . Ini adalah taktik yang paling popular buat masa sekarang . Contest boleh didapati di mana – mana . Giveaway Teddy Bear , Menangi Laptop , Menangi Domain , Menangi ayam kampung?

Klik sini untuk sambung baca


23 Responses

  1. NadiRah says:

    boleh ye tolong buatkan header??heheh

  2. Kodet says:

    @Nadirah ,Header itu kawan saya yg buatkan – syedgraphix.blogspot.com

  3. NadiRah says:

    okay!!
    mahu terjah dy lah..huhu

  4. haniey says:

    hehe..tul 2 kan..disamping 2 dapat tmabhakan follower dan boleh up trafic..

  5. Zaer!! says:

    Salam kenal.aku tertarik dengan entry ni.hehe.Nice dude!

  6. Kodet says:

    @Zaer , salam kenal juga , thx 4 reading

  7. Shahiran says:

    Ada juga tolong buat entry. Syaratnya bawah entry bagi link back. Kira jadi artikel blog jemputan.

  8. Kodet says:

    @shahiran , oo…best jugak kalau dpt artikel , backlink no hall…

  9. Faiz Tapit says:

    thanx for the info… pasni nk try wat cntest lah… tp xde idea… hahaa

  10. phreak-id says:

    Aku cukup tak faham pasal buat entry utk bloglist. Kalau bloglist Ben Ashaari ke, Redmummy ke berebut la orang nak masuk, biar la kena letak banner + header setahun pun. Tapi kadang2 tu blog biasa2 je. femes suam2 kuku je. mm. (agak laser ayat aku disini). baik cabut!

    Terbaru > Tahniah Kepada Juara AFF Suzuki Cup 2010 : Malaysia (PM Umum Jumaat Cuti Umum?) > Blogger Big Gathering 2010 > Aku Suka Rina Salleh

  11. Nur Fannun says:

    mne2 dlm cara pun utk dpt visitor klu de unsur give and take sgt bgus !! (^_^)

  12. Encik MamaT says:

    macam-macam cara yang orang buat utk naikkan traffic dan dapat byk follower… hehe… kalau blog best.. orang mesti lawat punya.. tak payah nak tag2 ni..

    new entry
    Azam untuk berubah… apa tunggu lagi…??!!

  13. ncuplalala says:

    kahkahkah . betul lah tuh . mmg tuh semua taktik utk dpt byk visitor or followers . tapi bagus jgak kdg2 ;D peacee .

  14. woot-woot says:

    phreak id : lols suam2 kuku ke ape ke,masok bloglist orang dapat juga backlink free..x kire ah blog die pemes ke tak..blog ko pemes tahap air baru masak ke?

    semua di atas ni COMMON THINGS kat blog

    buat contest nak tarik follower..biase la tu..penganjur kuarkan duit sket untuk hadiah,berbaloi la dapat la up follower,and traffic

    ko tak nak buat dah..hahahhaah

    okie baik aku chow sebelum aku jadi pemes bak air suam ! wakkakakakkakkakakakak

  15. phreak-id says:

    @woot-woot : aku ada mention blog aku pemes ke? Maksud aku kt sini, kengkadang tu benda complicated sangat like sana, follow, buat entry, banner, just utk dapat 1 backlink. Utk aku mmg complicated, maybe blogger mcm ko suka, so go on la. hoho. aku tak kutuk, cuma aku rasa susah. ke entri ni takleh bagi pandangan? next time aku comment "betul tu", "yup", "saya setuju".

    footnote : personal attack nampak. aku takde mention siapa pun dlm comment aku sebelum ni. lol

    Terbaru > Tahniah Kepada Juara AFF Suzuki Cup 2010 : Malaysia (PM Umum Jumaat Cuti Umum/Rio Ferdinand Ucap Tahniah) > Blogger Big Gathering 2010 > Aku Suka Rina Salleh

  16. woot-woot says:

    wakkakaka..ade gua cakap gua suke ke?pegi bace balek

    cume kenyataan ko agak menyinggung blogger lain..haha

    stok nak backlink dari blogger pemes je,blogger tak pemes tu x nak lak ko berebut mentang2 x pemes

    aku pon x pena masok bnde2 camni..orang tag gua buat dunno je..

    at least gua tak de la mengate blog orang lain suam2 kuku je tapi nak buat jugak camtu.lol

    buat sume tu untuk satu backlink?

    memang satu backlink..tapi ko amek kire tak yang orang luar klik link kite kat blog die? woot woot

    aik takut ke personal attack? haha

    inilah real blogging bro..

    kate bebas bercakap..lol

    ade aku kutuk ke? aku cakap PANDANGAN aku je..ekekkeke

  17. phreak-id says:

    ok ok. no offense. ayat aku maybe salah sebab ayat aku ckp pasal orang. so, aku bagi cth fire ke diri aku sendiri. lol

    Ini pandangan aku. Contoh :

    aku blogger baru yang baru je berapa bulan berblogging. kawan blogger berapa kerat je, traffic low, sehari tak sampai ratus Unique Visitor pun.

    Tapi aku buat entry contest :

    MARI MASUK BLOGLIST PHREAK-ID

    1) jadi follower aku
    2) like facebook page aku
    3) follow twitter aku
    4) buat satu entry bertajuk "
    MARI MASUK BLOGLIST PHREAK-ID"
    5) letak banner seperti di atas

    so, agak2 ada tak org nak buat entry khas utk aku?

    itu lah maksud aku. Kawan aku mungkin akan buat. tapi berapa kerat je la kan. orang lain yang baca entry aku mesti akan cakap "eleh, poyo je aku ni".

    so, bagi aku la (pandangan aku), utk noob blogger mcm aku, instead of buat entry bloglist contest, aku prefer exchange link dengan blogger yang sudi (selalunya yang sama level dgn aku) sbb hakikatnya kalau aku ajak exchange link ngan cik epal ke, Hanis Zalikha ke, Ben Ashaari ke (cth je okeh) confirm diaorang taknak.

    Terbaru > Tahniah Kepada Juara AFF Suzuki Cup 2010 : Malaysia (PM Umum Jumaat Cuti Umum/Rio Ferdinand Ucap Tahniah) > Blogger Big Gathering 2010 > Aku Suka Rina Salleh

  18. SyedGraphiX says:

    hahah..aku google name aku.. jmpe entry ko kodet XD

  19. maya says:

    macam2 fire2 kat cni…anyway…pape pun up2 the person yang wat….maya stay low profile even BE duk byk melekat…maya masih tak tahu nak uptrafik camne dah…

  20. Jemari Sunnah says:

    salam komentar… saya pun buat gak.. jom sertai saya di http://www.jemarisunnah.blogspot.com

  21. SyafwanPosmen says:

    @maya ajar la mcm mna nak dapat BE hua3, blogger newbie sini, apa boleh buat posmen kan hantar surat je..

    ada masa kontak2 la kalo yg sudi jd mentor untuk blogger newbie ni hehehe

  22. Firdaus Kasim says:

    malangnya dah byk contest aq join.. haram nk menang

  23. tenangsudey says:

    good job bro.. nice sharing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *