Taktik Bloggers menipu dapat traffic

Salam , sekarang ni aku tengah dalam persiapan nak pergi sekolah . Sebelum tu tiba – tiba idea datang  . Aku nak cerita taktik blogger menipu untuk dapat visitor/traffic/seo dan apa lagi lah . Ada banyak taktik nak menipu sebenarnya tapi aku memang tak sokong dan tak guna cara ini sebab hanya orang yang perlukan perhatian je buat macam ni .

First , korang pernah tak tengok entri dalam seksyen Entri Popular Hari ini dalam Gengblogger? Mesti pernahkan ? Kadang – kadang bila kita tengok ada tajuk macam sensasi / tiptop / hangat tapi bila kita melawat tengok – tengok apa yang tajuk tu tulis langsung tak sama dengan isi entrinya . Contoh ; Tips blogger yang bersekolah blogwalking . Nampak menarik kan tajuk itu ? Tambah – tambah lagi budak blogger yang bersekolah mestilah nak tahu tips blogging untuk budak sekolah kan? Tapi bila anda lihat isinya , rupanya dia yang tanya balik macam mana budak sekolah blogwalking ….. Apa pulak tu ? Tajuk : Tips blogger yang bersekolah blogwalking , tapi Isi : Macam mana erk budak sekolah ada masa blogwalking ?  TAK SAMA apa yang ditulis dengan tajuk tu…. Macam – macam kaedah blogger sekarang nak dapat traffic guna tajuk sebenarnya .

Klik sini untuk sambung baca


41 Responses

  1. woot-woot says:

    woot woot isi aku ade xD

    kalo praktik semua yang ade atas ni sure tip top traffic ,klah hanis jalika..hahhahahaa

  2. THE LEKAT LEKIT STORY says:

    Isu tajuk entri ni sy penah tulis dulu.. apapun nice entri. tak baik tipu.. dosa pastu masuk neraka. Peace!

  3. Nur Areefah says:

    ada yang hari2 spam di cb tuuu

  4. Pearl Kaz says:

    heh. nice one! good job kerana mengupas isu2 sebegini.. hihi. 🙂

  5. Kodet says:

    thx kpada org yg mengomen entri ini…

  6. sicomot-comel says:

    i follow you, you follow i??
    aku rase nak tumbuk2 jek org tuh!
    hohoho

    biar tak ramai peminat asalkan bersih drpd menipu ~ *innocent face* (n_n)

  7. iEra naDira says:

    i follow you, you please follow i~

    yang guna ayat ni kebanyakannya blogger newbie la.. majoritinya excited sangat nak dpt banyak followers. Diorang tak berapa tahu lagi apa tujuan blog sebenarnya.. so takpelaa, still newbie kan.. mesti diorg hepi dapat followers. Korang yang dah jadi otai pun follow je la ikut suka korang, mana2 blog yg agak2 best tu.. jgn la merungut.. korang dulu2 pun mesti seronok dapat followers kan.. Ben Ashaari pun tak kisah ape nak follow blog org lain yg mintak dia follow. Bro Ben tak kisah pun walaupun beliau otai tahap tinggi~

  8. Kodet says:

    @iera , kita tak boleh ikut cara blogger otai sangat … kita ikut cara kita sendiri … yang kita rasa selesa kita ikut, yang kita tak selesa biarlah ia di sana…

  9. Faiz Tapit says:

    haha… betul sgt sume nih…
    bagus ah… sakit hati kan

  10. ♥yaya budak suka embun♥ says:

    pening dah nak blogging skang..:(

  11. diamuslima says:

    aku x thu nak kata ape… tp at list kan pasal yg org tulis singgah tu kan.. rasanya dia ambik masa jgk nak singgah blog org kan3… hehehe.. itu pendapat aku la… jgn marah aku,.. aku takut… huhuhu

  12. Kodet says:

    @diamuslima , aku tak marah pun lor… mmg ada yg amik masa melawat blog org tp ada yg pkai software … trus target shoutbox sja

  13. hans says:

    hahahahaha
    seronok jer aku baca

    P/S : Belia Benci Kuliah Minggu Pertama!

  14. diamuslima says:

    yea2… kodet x marah… hehehe… baik gak kodet ni kan… hehehe

  15. LiLohOnEy says:

    yeahh!!

    setuju.

    mmg annoying kalo ada yg i folo, u folo i tuh.

    tp kalo baca blog mr K, beliaw sgt positif dlm perkara ni 🙂

  16. SayaAnonymous says:

    anon paling tak suka yang churp2 tu..hampeh..

  17. Ifa Zafrah says:

    Nice ! ^___^

  18. MiSzy DiaN says:

    singgh srpd woot2..

    tq utk info mcm nie..sbgai peringatan diri sndiri juga kan..

    apa pn dah follow awak..
    ^.^

    suka baca cara penulisan awak.. 🙂

  19. Che Sakinah says:

    saye membaca dah menilai.. hahahahaahaaa..
    yg ketiga tu.. kira menipu gak eh? hahahaha…
    kodet, nk tompang tanya, gambar tu cite pasal ape sebenarnye eh? zalim betul.. mcm dkt india jer tu?

  20. Bella says:

    nice en3…

    me"remind"kan sume org…gud2 🙂

  21. Kodet says:

    @che sakinah , itu hukuman kat india kalau mencuri …

  22. touya says:

    churp churp tu pernah kena .. giler kejam punya teknik . Ko lupa nak letak lagi satu benda "Auto Blogwalking Software"

  23. @rep says:

    dalam blog aku dah puas mencarut blogger penipu nieh!!!

  24. asybedazzle says:

    baguss la tu, sedarlah wahai blogger semua. haha.

  25. GreenLava says:

    Yang menipu gerenti tak akan dapat pembaca setia.
    Kalau yang copy tutorial tu senang saja, tanya sikit kat komen, buat-buat tak faham, mesti dia gelabah 🙂

  26. Amirrah Zawani says:

    setuju sgt dengan semuanyaa…
    tak penah lagi lah jumpa blog yg iklan churp2 tu..
    sumpah tanak tekan.. haha! 🙂

  27. G says:

    hello. gmbr tu btl ke dia langgar tangan budak-budak tu? fuyo!

  28. HAZWAN17 says:

    tak baik tipu-tipu wooo…

  29. Ain Zulaikha says:

    biasa lah tu, sy tak kejar sangat traffic.. sbb sy blogging pun letak iklan sekadar sampingan.. blog utk isi masa lapang yang terpendam.. hehe

  30. Izwan says:

    copypaste isu yang takkan habis selagi tujuan berblogging takde..

  31. Nurul Syuhada says:

    gambar di atas tu seriau la…seb bek moto..kalo keta…mau putus tangan tu

  32. -[miracle]- says:

    haaa. agree 😀

  33. atiqa aris says:

    semua nye sy setuju.psl tips blog budak skola tu maybe dia saje2 je kot test market.huu

  34. sicomot-comel says:

    wah,,boleh praktikkan neyh! ahahahha..

    giler!takkan la nak tipu org semata-mata nk kejar publisiti…
    hmphhh…manusia..manusia…

  35. zuar says:

    bagus nasihat ni…^_^..memang patut diamalkan semua blogger

  36. Linda Nazri says:

    sempoi gile pic! hehehe. great post!

  37. Akulah Aqilah Itu says:

    Yajuk entry aku memang selalu takde kena mengena dengan entry. Random gila. Tapi niat bukan nak tarik readers pon. Saje, nak tajuk gila3 berseni kononnya. hahahaha

  38. akuz says:

    T.kasih wat owner blog tlis entry ni..
    walaupun sy bkn blogging tegar tp bleh kater tiap kali sy bka blog mesti kna tipu cam dlm entry citer tu..
    walaupun byk kali kna..perasaan ingin tahu tu tinggi..jd xbleh nk elak daa..hee

  39. amira afiqah says:

    nasihat kepada semua.bagus nieyh.hehe..

  40. penhitam says:

    wahh..sekali klik..keluar 10 iklan churpchurp? waa, manyak dasyat woo..camana leh wat camtu aa..

  41. Milo Ais says:

    haha..aq rase aq knal la org yg ltak button jgn tkan tuh!penah jumpe!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *