Tips promot contest yang korang anjurkan

Salam , sebelum ini entri aku yang bertajuk Taktik Bloggers menipu dapat traffic mengatakan aku akan buat tips promot contest kan?  Kadang – kadang kita terasa nak anjurkan contest , duit ada , modal ada dan hadiah juga ada . Tetapi kita tak mahu mengambil risiko untuk contest yang mahu kita anjurkan . Kita takut jika tak ada orang join . So sebab itu aku nak bagi tips pendapat peribadi aku untuk dapat peserta yang ramai di contest korang .


Kalau korang nak tahu sebelum anjurkan contest korang jangan terus buat contest tanpa fikir ke hadapan . Apa maksud aku fikir ke hadapan ? Maksud aku ialah apa yang korang akan rugi dan untung . First aku nak tanya balik kat korang , ada tak orang buat sesuatu tanpa tujuan? Ada? Setiap apa kita lakukan mesti ada tujuan dan paling senang contohnya kita bernafas untuk hidup . Apa yang aku nak sampaikan sekarang adalah Apa Korang dapat buat contest? Itu korang tanya diri korang . Sebab aku nak kasi full tips untuk buat contest ni .
Klik sini untuk sambung baca


40 Responses

  1. k-artz chasez says:

    wahh menarik perhatian ni..thanks a lot 4 the info

  2. skooz-san says:

    woahh ! menarik tips neh. tp, aku tade idea na wat contest~ :p

  3. skyjuice says:

    terbaekkkkkkkk…suka sgt bc entri ni..sguh bermaklumat..klau esei aku bg A+.ikhlas ni.

  4. Kodet says:

    @k-artz , welcome… harap klu buat contest jgn lupa invite saya
    @skooz-san , welcome2…nnti pikir2kan sbb bnyk keuntungan…
    @skyjuice , wah…tima kasih bnyk2…haha

  5. Kodet says:

    @tuan-belog , ceyh mai nk promot ka? ok aku try join…

  6. caliph shuriken says:

    info yg bgus..
    dlm plan nk wt contest / giveaway.. tp blom ada masa, so nti2 bru set masa yg sesuai ^^

  7. Tinta NurAz says:

    bayak tip woo..terima kasih=)

  8. Kodet says:

    @tinta , sama2

  9. Kodet says:

    @caliph shuriken , jgn lupa ajak kodet join…hadiah domain la best!

  10. EmanCloud says:

    terbaek entri ni! heheh suke2. haha entri aku ade yg meletup semua gara2 lensa rosak hhaha http://bilatergigithalia.com/2011/01/06/jawab-ustazlove-isu-shawl-yg-diketengahkan-lensarosak-kpd-blogger-femes/

  11. Kodet says:

    @eman , saya sudah komen entri itu , mmg hangat isu fatin liyana tu..

  12. Kodet says:

    kodet telahpun bertukar domain . kodetguide.blogspot.com ke http://www.mrkodet.com . tahniah , sbb sudi join contest aku ok 🙂

  13. therosputih says:

    nice entry..

  14. Seri Bahasa says:

    kadang syarat tu yang buat seri tak nak ikut kontes.

  15. Kodet says:

    @therosputih , thx2x….visit2 lah slalu
    @seri bahasa , sama la kita , mcm aku , ada lagi satu blog khas untuk join contest

  16. ||aLeaSaRa|| says:

    tq ye byk info menarik di sini.kite mmg blm bersedia nk buat contest/segmen/GA.walaupun dah bertambah rakan2 tapi byk benda kite perlu bljr sebelum buat sesuatu.ruginya tak jumpa blog ni dulu.ni wajib sggh dah ni he3…

  17. EmanCloud says:

    kaitan isu shawl ni visitor aku cecah 1.7k utk satu hari. bayangkan. iyer selalunye aku dapat average dalah 147 visitor je. kan dah jauh beze tuh? hehe

  18. Kodet says:

    @eman mesti le , itu bru org yg post ttg fatin liyana , blum tuan blog fatin liyana…lagi la power

  19. touya says:

    satu lagi yang wat aku tak masuk adalah kena follow diorang … susah sikit arr sebab aku tak guna blogger tapi self hosting .

  20. Kodet says:

    @touya , ko pkai wordpress ke apa?

  21. diamuslima says:

    owhh… sungguh berinformasi.. baru aku thu… hehehe

  22. misyamissyou says:

    aw..menarik ah cadangan tu! tips pn boleh dipraktikkan pembuat contest..

  23. me | is | aku says:

    infomatik!
    aku minat join je. (=

  24. IndukDen says:

    menarik info nih…tqvm

  25. cikAida says:

    waahh!!
    tenx for the tips..
    naty sy akan cube folow ur tips =)

  26. EkaWeird says:

    err.. thx 4 the info.. nnt nk wat contest sempena 2nd anniversary blog ika la.. huhuh…

  27. zati says:

    whoaaa..yang selalu zati join contest review blog, semua poin2 di atas setuju lagi2 part terma & syarat contest, disebabkan kena tag orang..bantut sudahh untuk join contest tersebut huhu T____T

  28. touya says:

    Yup ! Aku pakai wordpress .

    "Aku pun akui blog aku ni pun masih tak layak nak buat contest walaupun visitor sehari aku dapat la cecah 1k ."

    Sungguh rendah diri kata-kata anda erk ?

  29. SayaAnonymous says:

    contest anon anjurkan menarik tak? huhu..

  30. Kodet says:

    @touya , perli ke?
    @sayaanonymous : menarik tetapi perlukan lebih promosi . Promosi sangat penting

  31. Nuf4u says:

    ziarah malam..

  32. Kodet says:

    @Nuf4u , thx visit blog..

  33. penaberkala says:

    terbaik tips ni
    ermm, tak layak lg la nak buat kontest

  34. norafmi says:

    setuju semua di atas.. =)

  35. Izwan says:

    kalau tak buat entri tak name contest r gitu.. hehe.. visitor aku tak cecah 200 pun tapi aku wat gak untuk first time.. nak dapatkan feedback dari pembaca.. contest review blog, berminat ?.. hadiah tak seberapa,still student kan… leh tengok entri yg sticky kat blog aku..

  36. syafiqsulaiman says:

    aku pon takut nak buat contest..
    tkut xde yg join lak..
    cara yg terbaek nk buat contest maybe buat koloborasi dgn blogger laen..
    hehehe..
    promotion pon mst lebih mantap..

  37. Nazrin Nasir says:

    waaaaaa.. btul gak kodet..
    tp bnyknyer visitor..
    takkan 200 kot?wow susah tu..

  38. jay lepak says:

    info menarik…hhuhuhu

    jomlah singgah join contest kt sini

    http://easy-xs.blogspot.com/2011/04/you-wannit-itcome-get-it-contest.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *