Tips – tips blogger buat aku konfius

Aku pun konfius nih . Ingat tak konfius ke? Setengah blogger kata macam tu , setengah blogger kata macam ni. Adooiii . Kalau konfius jangan ikut je , bukan betul sangat pun tips diorang tu .

Mula – mula aku blogging masa bulan 12 , aku selalu gak baca tips blogger yang dah lama ni , tapi bila aku ikut , tak jadi hasilnya . Lepas aku guna cara sendiri dengan motto menjana wang peribadi , terus menaik pendapatan aku .

Bila korang tulis sebab rasa nak tulis , korang ikut suka ja bila nak post . Tak ada jadual waktu , main post je . Itu pasal la orang tak baca .Ada blogger suruh kita post banyak – banyak. Kalau post laju – laju pun tak guna , follower pun tak ramai , macam mana orang nak baca setiap entri. Jadi nak ikut ke kalau tak sesuai dengan kita?

Aku ikut juga tips blog otai , jangan copypaste entri orang lain . Tapi , setiap orang berlainan cara blogging . Lepas aku copypaste nih ok je , tapi bukan dalam blog ni . Nak copypaste boleh , tapi jangan tutorial , tips blog . Copy entri macam isu semasa + informasi . Lagipun entri ni ada 20 blog post, mana orang perasan ko copy paste .

Jangan komplen syarikat pengiklanan ? Mau orang tak komplen bila trafik tinggi dibayar harga sepuluh sen . Tapi kenapa bila bagi lebih 50 sen sikit dah buat entri aku sayang ******* ! I love you muah . Sayang yang sementara je tu , nanti komplen balik .

Dalam blogging ni , kita tak boleh tunggu idea datang , kita kena cari idea sendiri . Cik Tom kata kalau entri tak best tak payah nak post , ada gak betulnya tu . Tapi kalau aku best ke tak best , heran apa . Aku tak jaga pun kualiti , aku jaga trafik . Haha ~ Ada yang berani mengaku macam aku?

Sebenarnya aku saja – saja buat konfius sedangkan tak konfius pun . Haha kan dah kena tipu . Post saja nak bagi duit lebih sikit bulan ni .
.
.


24 Responses

  1. syafiqsulaiman says:

    kodet..
    dah pakai advertlets..
    iklan ni mcm mne?
    better dr nuffang ke?

  2. !! Kodet !! says:

    @Syafiq : Macam better sebab sehari bole banyak lagi dari Nuffnang . Ikut trafik lak tuh .. tmbah2 ada blogger kasi aku tips lagi.

  3. Ikhwan says:

    Kodet tak cuba apply innity?

  4. Firdaus Kasim says:

    jadi kesimpulannya, x pyh ikut tips2 otai.. jalan sendiri.. tapi makin lama aq berblog, makin berkualiti pula entri aku tue..

    nk pakai advertslets kena traffic berapa sehari?

  5. MiSzy DiaN says:

    wow..
    kodet jaga trafik laa..
    hati2 jgn kena saman yaa.. hehhe..

    ermm…
    ada yg jga follower ke?? ahaha..

  6. arep_lockermonth says:

    pakai adverlets!!laen ke ngna nuff?

  7. Ifti Larina says:

    hehe nice one kodet. yg penting ikot rasa hati kita sendiri. nt terlalu rigid susah gk

  8. !! Kodet !! says:

    @Ikhwan : Ada masalah sikit dgn Innity . Dulu ada pakai .

    @Firdaus Kasim : trafik 0 pun bole je. Tak kisah pun berapa .

    @Miszy Dian : erk napa nk kena saman lak ? jaga follower tu buat pa … haha .

    @arep : lain la , lagi bnyk duit dpt .

    @Ifti : betul tu…

  9. arep_lockermonth says:

    betul ke??abes tuh kalau tukar ke adverlets..duit dlm nuff semua ilang la??

  10. !! Kodet !! says:

    @arep : tak hilang la , ada lagi . cuma status je la . Ramai orang dah tukar pegi adverlets . Nuffnang skang ni bagi BE kt blogger xde trafik

  11. arep_lockermonth says:

    yeke!arep sekarang tade langsung be~!kecian kan~

  12. !! Kodet !! says:

    tu la org guna adverlets … dia kira dgn trafik skali

  13. arep_lockermonth says:

    kene berapa sehari trafik baru ok?

  14. !! Kodet !! says:

    mungkin 1 visitor = rm0.001 kot… aku rasa la…

  15. arep_lockermonth says:

    oh~huuh~

  16. Faisal Abdullah says:

    Tengok,kan saya dah gtaw,advertlet ini lebih bagus dari nuffnang =)

  17. nub says:

    aku ikot kepala aku jaa. kahkah

  18. akmalhilmi says:

    jyeah
    geng adverlets 🙂

  19. Sekandung says:

    Confius adalah perkara yang membolehkan kita nak mengkaji sesuatu benda itu dengan lebih mendalam….

    komen merepek jer…

  20. Abang Zam says:

    aku nak tanye kodet..advertlets ni payment die buat mcm mana? kalau nuffnang rm50 baru boleh cash out, advertlets bila plak?

  21. wan_iz says:

    aduhh.. naseb baek aku x confius baca en3 ko neh. haha. aku pown xtau la cam maw wat bg naek traffic..

    mai tgk 2 alam di melaka

  22. syafiqsulaiman says:

    owhhh! yeke?

    buat mase skng aku ade 3 BE..
    klo macam tu..
    lpas BE aku hlg..
    boleh la pkir nk msok advertlet
    or tunggu hjg bulan ni dlu..

  23. menusuk hati says:

    "Aku tak jaga pun kualiti , aku jaga trafik . "-macam poyo je..hihi!

  24. Pendekar Berkuda says:

    aku ngaku aku kejar trafik je kodet…hahah../..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *