Tutorial : Buat entri popular di Gengblogger

Ramai orang tanya aku macam mana aku buat bagi selalu jadi popular di gengblogger . Caranya senang tapi kena la korban sikit . Bila entri jadi popular kat gengblogger , trafik tak berhenti masuk . Trafik akan berjalan sampai esok . Tak payah lagi nak blogwalking . Lepas ni mesti ramai yang akan buat cara . Mesti lepas ni banyak saingan untuk bagi popular kat gengblogger.

Waktu post entri dan ping entri 
Kawan aku selalu ingat nak entri popular kena ping pada jam 12 am . Bukan setakat ping , kena post entri lepas kul 12 am dan ping di gengblogger pada 12 am atau selepas itu .
Post pukul 12 am ++ , ping pukul 12am ++

Copy Link Url Gengblogger
Lepas korang dah ping , sila copy link entri gengblogger korang . Lepas tu promot link tu kat Facebook , Twitter dan kawan – kawan . Kalau 3 orang je yang klik , tak popular la entri korang tu .

Tajuk Entri perlu menarik perhatian + kontroversi
Kalau isi menarik tapi tajuk tak menarik perhatian , orang tak berminat nak membaca . Jadi tiada klik untuk entri anda . Setiap klik tu penting untuk bagi entri popular .

Isi menarik macam tajuknya
Kalau tajuk best tapi entri hampeh memang anonymous datang dan pergi dengan komen yang pedas . Lepas tu mulalah tulis ANONYMOUS ANNOYING . Korang yang menipu orang dengan tajuk entri tapi isi tak sama memang layak la terima komen anonymous yang pedas .

Macam tu je la nak jadi popular kat gengblogger . Tak susah pun . Yang susahnya nak kekalkan entri korang popular sampai esok . Huhu ! Jangan lupa undi aku UNDER 15 Fave Person Di dalam wwwow Contest oleh Digi di sini atau klik gambar di bawah .


9 Responses

  1. Khairil says:

    satu lagi ; faktor nasib….mcm pergi memancing juga ler..ada hari dapat ikan banyak..ada hari tak dapat langsung..betul tak?

  2. hana says:

    haha..
    x pernah berjaya pun jd popular kt gengblogger..
    haha

  3. menusuk hati says:

    Aa..macam kata Khairil,ikut nasib macam pergi memancing..

  4. Darul says:

    Mampir nich…
    menarik sekali blog anda, dan saya sangat suka..
    Salam….
    oh ya ada sedikit info nich tentang bibit jabon dan kayu jabon semoga bermanfaat…

  5. faiz says:

    mcm sush je sebab bab twitter ni aku xlyn sgt..

  6. Razis says:

    masa rajin dulu dapatla popular post kat gengblogger tu. skng dah tap pernah dpt dh.

    Latest Entry Blog Razis "10 Tip Ketika Buntu Menulis Entry Baru"

  7. Fitrihadi says:

    aku dah cuba tips2 yang bro bagi memang berjaya dok top 10 terhangat gengblogger.. hehehe cayalah!!

  8. strawberrycincau says:

    oohh.. patot laa.. keh3.. ok! tq for sharing dis info.. ngee~~ =)

  9. Firdaus Alim says:

    Btol2..slalu ping blog time 12 a.m ke atas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *