Video Polis Trafik Malaysia Terima Rasuah Dari Pemandu Singapura

1

Saksikan video polis trafik Malaysia terima rasuah dari pemandu warga Singapura pada bulan Ramadhan. Video selama 3 minit 10 saat tersebut memaparkan aksi seorang polis trafik telah menerima duit rasuah dari pelancong warga Singapura. Tanpa disedari, perbuatan polis itu juga telah dirakam oleh pemandu warga Singapura tersebut.

Kejadian berlaku pada 7 ogos 2011 ketika umat Islam masih lagi menyambut bulan puasa. Memang cukup memalukan apabila seorang pegawai polis Malaysia tidak bertanggungjawab dan terlibat dalam rasuah. Video yang anda saksikan dibawah dipercayai diupload dilaman Youtube oleh pemandu warga Singapura yang dipercayai bertujuan memalukan Polis Diraja Malaysia.


1 Response

  1. gold price says:

    pekara ini dah menjadi lumrah terutama di plus highway u selatan,kalau diperhatikan mulai jumaat hingga ahad plus highway terutama dari JB menghala utara akan dipenuhi kenderaan singapura,kenderaan malaysia boleh dikira dengan jari.kalau biasa kesingapura ,memang mempunyai highway yang besar tapi tak cukup panjang juga dipenuhi dengan camera disana sini serta yunit patrol yang kerap meronda,biasanya rakyat singapuA memeliki kenderaan baru dan terkinijuga berkuasa tinggi,kat mana lagi nak test power kalau tidak di malaysia. Kesempatan inilah bagi pihak polis terutama dihighway bagi yang berintigriti oklah,yang ambil kesempatan rasa ada juga,sekarang dah ada bukti bergambar nak kata apa malu satu malaysia.Pihak polis harap kenakan tindakan angota tersebut ,kalau didapati benar tamatkan perhidmatan supaya menjadi tauladan pada yang lain.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *